Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 23 /10:00

Kaune nudurtas ukrainietis, dar du sužeisti, pabėgę įtariamieji padegė butą

Trečiadienio vakarą Kauno Birželio-23-iosios gatvės daugiabutyje kilo gaisras. Po jo paaiškėjo, kad padegimas tyčinis ir galėjo būti sukeltas siekiant nuslėpti nužudymą.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Trečiadienio vakarą, 22 valandą 44 minutės Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Kauno Birželio 23-osios g. 6 dega butas, viduje yra žmonių.

Apie gaisrą pranešė bute buvęs vyras. Jis teigė, kad yra degančiame bute ir negali iš jo išeiti. Atvykę ugniagesiai išvydo pro duris rūkstančius dūmus. Gaisras kilo trečiame iš devynių aukštų name, degė dviejų kambarių butas.

Į vidų patekę ugniagesiai viduje aptiko du Ukrainos piliečius, kuriuos perdavė medikams. 29 metų amžiaus vyrui konstatuota mirtis, jis mirė nuo durtinių žaizdų. Penkeriais metais jaunesnis vyras su gyvybės požymiais išvežtas į gydymo įstaigą, jis taip pat patyręs durtines žaizdas.

Netrukus prie gelbėtojų priėjo dar vienas 20 metų amžiaus ukrainietis, kuris buvo tame pačiame bute, tačiau kilus gaisruj iššoko pro langą.

Visi trys vyrai buvo patyrę durtines žaizdas. Tyrėjai tikslinasi ar bute, kuriame kilo konfliktas, nebuvo daugiau asmenų.

Įtariama, kad butas buvo padegtas siekiant nuslėpti nužudymą ir sunaikinti įkalčius. Jame aptikti du gaisro židiniai: pirmasis kambaryje, kuriame degė lova, o antrasis koridoriuje.

Įvykio aplinkybes tiria policijos pareigūnai. Policijos departamento duomenimis, įtariamieji Ukrainos piliečiai, gimę 1976 ir 1985 metais, ieškomi.

Kauno AVPK nuotr./Paieškomi įtariamieji
Kauno AVPK nuotr./Paieškomi įtariamieji

Policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 129 straipsnio, 7 dalį: nužudymas kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu. Už tai gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Gyventojai: žudikas bėgo su peiliu

Ketvirtadienio rytą apsilankius įvykio vietoje laiptinėje plušo moterys. Jos tvarkė vandeniu sulietą laiptinę, rinko stiklų šukes. Dėl užrakintų evakuacinių išėjimų ugniagesiams teko daužti stiklus siekiant vėdinti dūmų pilnas patalpas.

Trečiame pastato buto, kuriame įvyko nelaimė durys paženklintos policijos juostomis, o ant žemės telkšojo sudžiūvusio kraujo balos.

Laiptinėje sutikti gyventojai pasakojo, kad butą jų name nuomojęsi ukrainiečiai dirbo aukštalipiais ir apsigyveno visai nesenai. Laiptinę tvarkiusi moteris apie naujuosius gyventojus negalėjo pasakyti nieko blogo, išskyrus tai, kad kartais po darbo jie mėgdavo pasiklausyti rusiškos muzikos.

Keletas vyrų pasakojo, kad matė kaip iš trečiojo aukšto balkono iššoko du vyrai. Vienas jų turėjo peilį, su kuriuo pasileido bėgti ir dingo tamsoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius