-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiemet pasieniečiai sulaikė 555 ieškomus asmenis

Nuo 2015-ųjų metų pradžios VSAT pareigūnai sulaikė 555 įvairių šalių piliečius, kurių už nusikaltimus ir pažeidimus ieškojo Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsaugininkai. Dažniausiai tokie asmenys įkliuvo oro uostuose – 312 ieškomųjų.
VIDEO kadras: Parodomasis kontrabandininko sulaikymas Pasieniečių mokykloje
Asociatyvinė iliustracija: parodomasis kontrabandininko sulaikymas Pasieniečių mokykloje

Pagal pilietybes daugiausiai tarp jų yra Lietuvos piliečių – 440. Taip pat sulaikyti 38 Rusijos, 20 Baltarusijos ir dar 14 valstybių piliečiai, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Trečiadienį Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė už Anglijos įstatymų pažeidimus iš šalies išsiųstus du lietuvius, kurie buvo ieškomi ir savo gimtinėje.

Apie 1 val. nakties Vilniaus oro uoste nusileidus lėktuvui iš Londono, pasieniečiai jau žinojo, kad juo atskrido ir du lietuviai, iš Anglijos išsiųsti už įstatymų pažeidimus. 21-erių Anglijoje gyvenamąją vietą deklaravęs vyras bei 27-erių Kėdainių gyventojas buvo pristatyti į Vilniaus oro uosto užkardą apklausai ir dokumentų formalumams atlikti.

VSAT pareigūnai nustatė, kad kėdainiškio kaip įtariamojo nusikaltimo padarymu nuo 2014 metų rugsėjo ieškojo Kauno policija. Anglijoje gyvenančio lietuvio kaip administracinės atsakomybės vengiančio asmens paiešką šių metų kovą buvo paskelbusi Panevėžio policija.

Abu sulaikytuosius pasieniečiai perdavė Vilniaus policijos pareigūnams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius