Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiurpą kelianti kauniečio patirtis: pasistatęs mašiną Kauno centre sulaukė šūvių į langą

Gegužės 4 dieną išgyventų potyrių kaunietis Arvydas Juozas neužmirš dar ilgai. Su garbaus amžiaus tėvu ir žmona atvykęs į Kauno centrą ir pasistatęs automobilį vidiniame kieme, sulaukė jo link skriejančių šratų. Šaudyta, tikėtina, pro daugiabučio langą. „Dužo keleivio durelių stiklas, šukės pabiro ant tėčio. Galėjo pataikyti į smilkinį“, – šiurpią istoriją 15min ėmė pasakoti Arvydas Juozas.
Pasistatęs mašiną Kauno centre kaunietis sulaukė šūvių į langą
Pasistatęs mašiną Kauno centre kaunietis sulaukė šūvių į langą / Arvydo Juozo asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Kaunas Apšaudymas

Visa tai nutiko vidury baltos dienos, šeštadienį. Pačiame Kauno miesto centre – Kęstučio gatvėje.

Žmona ėmė šaukti: „Į mus šaudo. Greičiau sėsk ir važiuok!“.

„Atvykau į muzikos prekių parduotuvę. Pasistačiau mašiną aikštelėje, kuri – labai ankšta. Nuvažiavau į jos galą. Kad neužstočiau kitų mašinų, dviem ratais užvažiavau ant išvažinėtos vejos. Dažnai ten automobiliai statomi. Paskambino man žmogus. Išlipęs ėmiau kalbėtis. 89-erių metų tėvas ir mano žmona sėdėjo mašinoje.

Bekalbėdamas pamačiau po ratais vinių, varžtų. Ėmiau juos spardyti iš po ratų, kad važiuojant nesulįstų į padangą. Truko viskas gal apie minutę. Kai staiga išgirdau stiprų garsą „bum“. Atsitrenkė kažkas į mano mašiną. Pagalvojau, kad kas iš pravažiuojančios mašinos iš po rato išsprūdo. Būna. Tačiau žmona ėmė šaukti: „Į mus šaudo. Greičiau sėsk ir važiuok!“. Aš tik įsėdau į automobilį, išmušė kitu šūviu priekinių keleivio durelių stiklą“, – šiurpią istoriją ėmė pasakoti Arvydas Juozas.

Stiklas subyrėjo į šipulius. Šukės pabiro ant garbaus amžiaus Arvydo Juozo tėvo. Laimei, sužeidimų pavyko išvengti. Paaiškėjo, kad šaudyta šratais. Vienas jų liko gulėti automobilio salone.

„Tikėtina, kad šaudė iš savadarbio ginklo. Šratas lyg iš didelio guolio paimtas. Šovė jis ir trečią kartą. Iš kur tai darė? Manau, iš viršutinių šalia stovinčio daugiabučio aukštų. Gal 30-50 metrų atstumo. Nusitaikęs buvo ir į dar vieną vairuotoją, kuris stovėjo kelių automobilių atstumu. Įskėlė ir jam stiklą“, – teigė pašnekovas.

Išvažiavęs iš pavojingos aikštelės, Arvydas Juozas iškvietė policiją. Kol laukė atvykstant pareigūnų, išsikalbėjo su jį užkalbinusiais to daugiabučio gyventojais.

„Pamatę išdaužtą stiklą, priėjo ir paklausė, kas nutiko. Spėjo, kad šaudyti galėjo nepilno proto jų kaimynas, kuriam nepatinka viskas: miesto gausmas, pravažiuojančios, stovinčios mašinos, ypač tos, kurios sustoja netaisyklingai. Taip, kaip aš – dviem ratais ant išvažinėtos žaliosios vejos. Tikėtina, kad jis toje vietoje ir pabėrė tų varžtų ir vinių. Vienas žmogus pasakojo matęs, kaip mūsų įvykio metu užsidarė laiptinės langas. Galimai pro jį ir šaudyta.

Taip, sakykime, aš pažeidžiau taisyklę – užvažiavau ant vejos. Mane nubaustų už neteisingą statymą: gal 20 eurų būtų bauda. Gyventojas turėtų ateiti ir perspėti, kad greičiau nuvažiuočiau nuo vejos. Nieko nebuvo – tiesiog šaudė iš laiptinės“, – stebėjosi Arvydas Juozas.

Arvydo Juozo asmeninio albumo nuotr./Namas, iš kurio, galimai, šaudyta
Arvydo Juozo asmeninio albumo nuotr./Namas, iš kurio, galimai, šaudyta

Į įvykio vietą atvyko trys policijos pareigūnų mašinos. Tyrėjai apžiūrėjo aplinką, fotografavo, pasiėmė tyrimui ir rastą šratą. Teisėsaugos atstovai užsiminė, kad kažkoks viskuo nepatenkintas žmogus policijai yra žinomas.

„5 milimetrų diametro šratas. Jei jis būtų pataikęs mano šeimos nariams ar man į smilkinį, nežinau, ar mes dabar kalbėtumėmės. Realus pavojus gyvybei. Pakilo širdies spaudimas. Geriu vaistus. Stresas nemenkas. Gegužės 31 dieną sueis man 58-eri metai. Jaučiuosi, kaip gimęs antrą kartą. Dabar antras gimtadienis bus gegužės 4 dieną“, – teigė Arvydas Juozas, ilgus metus dirbęs su įvairiausiomis Lietuvos muzikos žvaigždėmis – platinęs jų įrašus.

Arvydo Juozo asmeninio albumo nuotr./Arvydas Juozas
Arvydo Juozo asmeninio albumo nuotr./Arvydas Juozas

Ieškodamas, kuo pakeisti išdaužtą stiklą ir kas jį įstatytų, Arvydas Juozas sugaišo visą darbo dieną. Jam teko valyti automobilio saloną, nors smulkias šukes surinkti itin sudėtinga. Paklaustas, kokius nuostolius dėl to patyrė, pašnekovas įvardijo 50 eurų turtinę žalą, o štai neturtinę paskaičiuoti itin sunku.

„Įsivaizduokite, jūs einate gatve. Sustojate pakalbėti telefonu. Sustojate užlipusi ant vejos. Kažkuriam gyventojui tai nepatinka. Jis paima šautuvą ir pradeda į jus šaudyti. Malonu? Nepasakyčiau. Tam žmogui vieta psichiatrinėje. Jis manęs nepažįsta, neturėjo už ką keršyti. Čia ne banditizmas, užpuolimas. Tiesiog papuoliau į kvailą situaciją“, – situacijos absurdiškumą apibūdino Arvydas Juozas.

Arvydo Juozo asmeninio albumo nuotr./Pabertos vinys ir varžtai
Arvydo Juozo asmeninio albumo nuotr./Pabertos vinys ir varžtai

Kaip 15min informavo Kauno apskrities policija, gegužės 4 dieną apie 14.40 valandą pareigūnai gavo pranešimą, kad Kauno Kęstučio gatvėje su galimai šratiniu šautuvu buvo išmuštas „Audi“ automobilio stiklas. Taip pat galimai apgadintas ir greta stovėjusio „Škoda“ automobilio stiklas.

Dėl šio įvykio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Centro policijos komisariato pareigūnai atlieka tyrimą, tiria visas su įvykiu susijusias aplinkybes.

Kitų pranešimų, pavyzdžiui, dėl pabertų varžtų ar vinių, kurios galėjo sugadinti padangas, minėtu adresu policijos pareigūnai anksčiau nėra gavę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius