-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiurpus jaunuolio nužudymas Palangoje: recidyvistu pripažintas žudikas kalės 16 metų

16 – tiek metų kalėjime teks praleisti rudenį Palangoje jaunuolį peiliu mirtinai nužudžiusiam ir jo kūną miškelyje palikusiam Sauliui Narmontui. Paslėpti įkalčius jam padėjo du bendrai – šešių vaikų mama Skirmantė Auzacalitaitė bei Lietuvoje daug metų gyvenantis latvis, jos sugyventinis Romanas Stulpinš. Jiems teismas taip pat paskelbė apkaltinamuosius nuosprendžius. Prokuroras S.Narmontą, jau teistą už brolio nužudymą, prašė pripažinti recidyvistu ir įkalinti 18 metų.
Saulių Narmontą prokuroras prašo įkalinti 18 metų.
Saulių Narmontą prokuroras prašo įkalinti 18 metų. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Teismas prokuroro prašymą tenkino ir vyrą pripažino recidyvistu, jam paskyrė 16 metų laisvės atėmimo bausmę, pirmus penkerius metus ją atliekant kalėjime, o vėliau – pataisos namuose.

Tyčinį nužudymą vyras padarė itin žiauriai, paskelbė teismas. Jis apibūdintas kaip agresyvus, smurtaujantis asmuo, be jokios priežasties atėmęs jauno vyro gyvybę.

Kūną aptiko miške

Šiurpi, kaip teismo konstatuota, tyčia įvykdyta žmogžudystė nuaidėjo spalį. Šunį vedžiojęs praeivis ryte miškelyje prie Palangos aptiko jauno vyro kūną su daugybiniais sužalojimais. Kriminalistai netruko nustatyti, kas įvykdė nusikaltimą.

Minėta trijulė ir nužudytasis Eiridas Žebrauskas, augęs vaikų namuose, gyveno asocialų gyvenimą. Nusikaltimo metu trijulė buvo smarkiai apsvaigusi nuo alkoholio, o išsiblaivę asmenys patys buvo pašiurpę nuo to, kas įvyko.

Pagrindiniu nusikaltimo įtariamuoju tapo 47-erių S.Narmontas, lemtingą vakarą išgėrinėjęs kartu su minėtais dviem asmenimis. Auka šiose išgertuvėse nedalyvavo, tačiau, kaip pasakojo moteris ir vyras, palangiškis prisiminė senas su auka susijusias nuoskaudas ir vidury nakties nusprendė eiti aiškintis santykių. Minėti vyras ir moteris, kaip aiškėja, prie nusikaltimo neprisidėjo, tačiau matė įvykių eigą, padėjo naikinti nusikaltimo pėdsakus. Konstatuota, jog pora prisidėjo mušant jaunuolį, tačiau ne nužudant.

Skirmantei Auzacalitaitei teismas skyrė aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, o jos gyvenimo draugui R.Stulpinš – devynių mėnesių laisvės atėmimo baumę, abiems vykdymą atidedant metams. Pora įpareigota per porą mėnesių įsidarbinti arba užsiregistruoti darbo biržoje, nevartoti alkoholio, neišeiti iš namų vėlyvu paros metu iki rytmečio, nebent tai susiję su darbu.

Parūpo kalėjimo kastos

Išgertuvių metu S.Narmontas prisiminė, jog E.Žebrauskas jam skoloj apie porą šimtų eurų ir jau ilgokai jų negrąžina. Šešis vaikus auginanti 34-erių S.Auzacalitaitė užsiminė, jog jaunuolis nešioja gandus, esą vaikai yra jo, o tai netiesa. Alkoholio apsvaiginti ir įniršio apimti jie leidosi ieškoti E.Žebrausko, gyvenusio apleistame name Palangoje.

Jaunuolį užklupo tiesiog lovoje. S.Narmontas vyrą ėmė mušti tiek namuose, tiek šiam išbėgus į lauką, galiausiai smogė peiliu. 23-ejų metų vaikų globos namuose augęs jaunuolis spėjo pasprukti į miškelį, tačiau pasivijusio S.Narmonto smūgiai peiliu buvo mirtini.

Įvykius mačiusi S.Auzacalitaitė ir jos sugyventinis pasakoja girdėję, kaip kalėjime daugybę metų už brolio nužudymą, vagystes praleidęs S.Narmontas jaunuolio, kuris taip pat kartą buvo atsidūręs belangėje, klausė, kuriai kalinių grupei šis priklausė.

„Pastarasis visų kaltinamųjų akivaizdoje pasakė, kad kalėjime aš esu „gaidys“. Išgirdęs, kad priklauso nuskriaustųjų kastai, žemiausiai kalinių grupei, S.Narmontas, kaip teigia kaltinamieji, šaukė, kodėl jis neprisipažino anksčiau, esą su juo negalima gerti iš vieno puodelio, sėdėti prie vieno stalo. Nužudymas įvyko dėl šių motyvų, tai patvirtina ir S.Narmonto žodžiai „vienu gaidžiu bus mažiau“, – teisme sakė prokuroras J.Petuchovas.

Prokuroras stebėjosi S.Narmonto žodžiais, jog miške jaunuolį pasivijo ir jį mirtinai sužalojo, kad „šis nesikankintų“.

Visi kaltinamieji pripažino savo kaltę. S.Auzacalitaitė ir jos sugyventinis, 39-erių R.Stulpinis, davė nuoseklius parodymus, atskleidė kriminalistams, kur paslėptas peilis, parodė, kur buvo sudeginti įkalčiai.

S.Narmontas baustas jau ne kartą, taip pat už labai sunkų nusikaltimą, kuomet nužudė savo brolį ir kalėjo dešimt metų. Jo biografijoje ir daugiau teistumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius