Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 27 /23:39

Šiurpus nusikaltimas Kauno rajone: įtariama, kad sūnus sušaudė savo tėvus, senelę ir dėdę, gyvą paliko tik senelį ir dingo apsiginklavęs

Pirmadienį vakare pranešta apie tragišką nusikaltimą, kurio metu buvo sušaudyti keturi žmonės, o policija seka pagrindinio 27 metų įtariamojo pėdsakais. Jis gali būti ginkluotas ir pavojingas, todėl pastebėjus įtariamąjį policija perspėja nebandyti jo sulaikyti, o informuoti policijos pareigūnus.
Įvykio vietoje ir ieškomas pagrindinis įtariamasis
Įvykio vietoje ir ieškomas pagrindinis įtariamasis / 15min fotomontažas/Kauno apskrities VPK nuotr.

Kaip 15min informuoja policija, pirmadienį 17 val. 45 min. gautas pranešimas, kad Kauno rajone, Gaižėnų kaime, rasti keturių žmonių lavonai. Tai – sutuoktinių pora, vyriškio motina ir brolis. Pareigūnai mano, kad nusikaltimu įtariamas jaunas vyras sušaudė savo šeimos narius – mamą, tėtį, senelę ir tėvo brolį.

Nusikaltimo vietoje rasti keturių žmonių kūnai su šautinėmis žaizdomis: vyro (gimusio 1967 m.), jo žmonos (gimusios 1968 m.), jo mamos (gimusios 1942 m.), jo brolio (gimusio 1979 m.). Įvykio vietoje rastas sužalotas senelis (gimęs 1936 m.), vyras ištiktas šoko, išvežtas į ligoninę. Manoma, kad sužeistas senolis bent dvi paras negalėjo prisišaukti pagalbos, buvo be maisto, vandens ir smarkiai nusilpo. Pirminiais duomenimis, jam peršauta ir lūžusi koja.

Skerdynes surengė sūnus?

Vien įvykio vietoje ir prieigose pirmadienio vakarą dirbo daugiau kaip 50 policijos pareigūnų, buvo pasitelkti kinologai su tarnybiniais šunimis, apžiūrima įvykio vieta, apylinkės.

VIDEO: Gaižėnų kaime įvykio vietoje dirba daugiau kaip 50 policijos pareigūnų

Policija intensyviai ieško galimo įtariamojo – nužudytųjų giminaičio Egidijaus Anupraičio, gimusio 1990 m. Kadangi iš seifo dingo legaliai laikomi ginklai, įtariamasis gali būti ginkluotas ir pavojingas.

„Tai vienos iš nužudytų moterų sūnus. Jis dirbo vienoje apsaugos bendrovėje“, – 15min sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Gabus moksleivis, studijas baigęs Anglijoje

Šaltinių teigimu, Egidijus Anupraitis buvo labai gabus moksleivis, baigė mokyklą Kačerginėje, o vėliau išvyko studijuoti į Didžiąją Britaniją. Po studijų grįžo į Lietuvą.

Mokykloje įtariamąjį pažinojęs žmogus 15min pasakojo, kad E.Anupraitis buvo pirmūnas, tačiau jį gerai mokytis spaudė tėvai. Be to, mokantis mokykloje jam esą teko patirti nemažai patyčių.

Internete galima rasti vieną Egidijų, kuris, kaip ir ieškomas įtariamasis, studijavo universitete Anglijoje, gilinosi į chemijos ir nanotechnologijų mokslus, o laisvalaikį mėgo leisti sporto salėje, žaisdamas krepšinį ir užsiimdamas tekvondo. Vaikinas teigė į Didžiąją Britaniją atvykęs siekdamas savo svajonės ir palikęs Lietuvoje savo mažą pasaulį, namus ir šeimą.

Išžudytą šeimą rado dukra

Policijos departamentas savo „Facebook“ paskyroje taip pat paskelbė, kad, pagal pirminę informaciją, šeima nužudyta ne pirmadienį, todėl įtariamojo paieška plečiama ir į kitus šalies rajonus ir užsienio šalis.

Apie nusikaltimą informavo nužudytos poros dukra, jau nuo šeštadienio negalėjusi su jais susisiekti telefonu. Tad gali būti, jog šeima išžudyta dar šeštadienį ar anksčiau. Kamuojama nerimo ir blogos nuojautos dukra pirmadienį atvyko į Gaižėnus ir pati aptiko išžudytus tėvus ir giminaičius. Kita šeimos dukra, pirminiais duomenimis, gyvena Didžiojoje Britanijoje.

Paėmė iš namų ne visus ginklus?

Įtariamasis, policijos duomenimis, anksčiau neteistas, nebaustas administracine tvarka.

Pagal pirminę policijos informaciją, iš namų dingę du legaliai laikyti ginklai, leidimą ginklui turėjo ir įtariamasis.

Vėlai vakare policija pranešė, kad apžiūrėjus namus, viename užrakintame seife rasti du ginklai, kitas seifas rastas atidarytas ir tuščias.

Turinčius bet kokios informacijos apie šį įvykį, mačiusius įtartiną asmenį (-is) Gaižėnų kaime ar jo apylinkėse, policija prašo kuo skubiau informuoti pareigūnus bendruoju pagalbos tel. 112.

Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad pastebėjus įtartiną asmenį, jokiu būdu nebandyti jo sulaikyti, nes tai gali būti pavojinga, o kuo skubiau pranešti policijai. Įtariamasis iki nusikaltimo dirbo vienoje apsaugos tarnyboje. Apsaugininku dirbo ir jo nužudytas tėvas.

Šeima gyveno labai kukliai

Nuošaliame vienkiemyje, kur ir įvykdytas šiurpus nusikaltimas, įsikūrusi šeima gyveno labai kukliai. Sodybą sudarė ne pirmos jaunystės namas, ūkinis pastatas, šiltnamiai. Sodyboje yra lauko tualetas ir šulinys, tad tikriausiai šeima gyveno be patogumų.

Gyvenamasis namas buvo pradėtas remontuoti. Sienos apkaltos naujomis plokštėmis, įstatyti plastikiniai langai, tačiau iki remonto pabaigos buvo dar toli. Sodybos nejuosė tvora, tačiau šalia yra didelis dirbamos žemės laukas. Šeima laikė ir gyvulių. Šalia sodybos iš vienos pusės – laukas, o iš kitos – didelis miškas, kurį pirmadienio vakarą ir naršė pareigūnai.

Alaus Koroliovo / 15min.lt nuotr./Nusikaltimo vieta
Alaus Koroliovo / 15min.lt nuotr./Nusikaltimo vieta

Greta prestižinis rajonas

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas reiškia užuojautą nužudytųjų artimiesiems.

„Tai siaubinga tragedija. Deja, nuo panašių atvejų neapsaugotos net didžiausios gerovės šalys. Vienas garsiausių šio amžiaus žudikų Breivikas gimė ne kur kitur, o laimingiausių žmonių šalimi vadinamoje Norvegijoje. Baisiausia yra tai, kad mažoje Lietuvoje tokios tragedijos tapo kasdienybe. Tai rodo, kad mūsų visuomenė sunkiai serga, ir visi privalome daryti išvadas“, – kalbėjo meras.

Ringaudų seniūno pavaduotoja Rasa Šilienė 15min pasakojo, kad atokioje sodyboje kartu gyveno tėvai ir jų sūnaus šeima. „Man paskambino iš nuovados, informavo, kad vyksta tyrimas, bet jokios informacijos nepateikė“ , – teigė moteris.

Pasak jos, šeima tikrai nebuvo jokia išskirtinė, Gaižėnų kaime gyveno jau seniai. Nenuostabu, kad apie nusikaltimą sužinota ne iš karto, kadangi artimiausi kaimynai įsikūrę maždaug kilometro atstumu.

Kauno apskrities VPK nuotr./Pagrindinis įtariamasis
Kauno apskrities VPK nuotr./Pagrindinis įtariamasis

Gaižėnų bendruomenės pirmininkė Nijolė Čiučiulienė 15min teigė, kad nusikaltimas labai netikėtas: „Mes gyvename Kaune, tačiau Gaižėnuose bandome kurti bendruomenę, suburti žmones. Mūsų tikslas ir buvo saugi kaimynystė. Mes šiuo metu statome nuosavų namų kvartalą, kuris toliau nuo vienkiemių.

Bandau susisiekti su bendruomenės nariais, bet kol kas susisiekti nepavyksta. Mūsų statybininkai taip pat dabar ten dirba, bet žino tik tiek, kad aplinkui daug policijos.

Matome, kokie žmonės registravosi į bendruomenę. Ūkininkai, šeimos, kurios tikrai nekelia jokių klausimų. Mes nelindome į kiekvieną šeimą. Bendrai Gaižėnų kaimas yra Ringaudų gyvenvietėje. Ten yra prestižinis individualių namų kvartalas „Sala“. Šalia tvenkinys. Toliau yra fermos ir keletas tvarkingų vienkiemių.

Žmonės užsiima žemdirbyste, augina braškes. Šalia gyvena krepšininko Donato Motiejūno seneliai. Nežinau, ar jis ten lankosi. Žodžiu, tai tikrai tvarkinga gyvenvietė, kurioje apie tokius incidentus sunku buvo net pagalvoti.“

15min iliustracija/Masinė žmogžudystė įvykdyta nuošaliame Gaižėnų vienkiemyje Kauno rajone
15min iliustracija/Masinė žmogžudystė įvykdyta nuošaliame Gaižėnų vienkiemyje Kauno rajone

Seniai regėto masto žudynės

Panašių žudynių Lietuva seniai nėra regėjusi. Tik daugiau nei prieš du dešimtmečius, 1995-ųjų kovo 31 d., tuomet aštuoniolikmetis Mindaugas Daunoras subadė miegančius tėvus ir pasmaugė dešimtmetę seserį.

Biržų rajone, Kupreliškių kaime gyvenusiam žudikui kurį laiką pavyko nuslėpti tiesą, kadangi jis pateikė įtikinamą versiją, jog tėvai išvyko į Latviją, tačiau po kiek laiko pareigūnai rado užbetonuotą šulinį, o pradėję kapoti betoną aptiko ir pražudytos šeimos kūnus.

Daugiau gyvybių pareikalavo tik žudynės Draučiuose, 1998-ųjų vasarį. Tąkart dėl nežinomos priežasties Leonardas Zavistonovičius griebėsi legaliai laikyto medžioklinio šautuvo ir nužudė 8 vietos gyventojus.

Skerdynes surengusio žudiko gyvybė užgeso ligoninėje.

Kražių skerdynės: nužudytos 4 moterys

Keturių gyvybių pareikalavusi tragedija Kauno rajone pagal aukų skaičių priminė ir garsias Kražių skerdynes, kuomet miestelyje per trumpą laiko tarpą buvo nužudytos 4 moterys.

2015-11-04, trečiadienį, Kražius (Kelmės r.) sukrėtė kraupūs nusikaltimai – rastos keturios negyvos moterys. Vienos kūnas namuose rastas po pietų, kitos dvi nužudytosios rastos kartu trečiadienio vakarą.

Dar viena auka aptikta apie 22 val. Sulaikytas įtariamasis Rimantas Bekintis buvo visiškai girtas. Atlikus išsamų tyrimą, buvo konstatuota, kad 11 kartų teisto alkoholiko kontrolė galėjo būti organizuota efektyviau. 2017-ųjų pradžioje Kražių skerdiku pramintas R.Bekintis nuteistas iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius