Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 18 /13:20

Šiurpus radinys Plungės rajone: vyras pūvančiu veidu pas medikus vežtas per jėgą

Šiurpus radinys Plungės rajone, Alksnėnų kaime. Pareigūnai medikų globon perdavė vyrą, kurio veidas supuvęs, jis aptiktas be nosies, žandų, akių, tačiau gyvas. Kaimo gyventojų teigimu, senyva motina neleido sūnaus gydyti.
Kryžių kalnas tikrasis veidas
Neįgalus vyras ilgą laiką nesulaukė medikų pagalbos (asociatyvinė nuotr.) / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, trečiadienio rytą, apie 9.20 val. Alksnėnų kaime rastas lovoje gulintis 50-metis vyras, kurio veidas buvo stipriai apiręs ir supuvęs – be nosies, žandų, akių, tačiau asmuo buvo gyvas.

Kartu buvo jį prižiūrinti netrukus 81-erių sulauksianti mama, kuri teigė prižiūrinti sūnų, o jo veidas apiręs dėl neaiškios ligos. Vyras perduotas medikams, jo motina neapklausta dėl jos neadekvačios būklės. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žmogaus palikimo be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei.

Neleido gydyti

Kaip 15min sakė viena kaimo gyventoja Raimonda, apie sudėtingą situaciją šioje šeimoje gyventojai žino, tačiau bėda, jog senolė į namus nieko neįsileidžia.

„Jau buvo kviesta ir policija, ir greitoji, bet ta mama neduoda to savo vaiko gydyti, tokia situacija. Buvau pati pas seniūną. Ji nieko neįsileidžia, pas ją neįeisi. Seniūnas yra kvietęs policiją, greitąją, bet parėjo mama ir uždraudė sūnų vežti į ligoninę, o policija per prievartą nesiėmė vežti.

Aš pati to sūnaus nesu mačiusi, ko gero, jis neįgalus, nes gauna neįgalumo išmoką. Pati sutikau jo mamą, sakiau, iškvieskime medikus, įleisk, pasakė: „Nieko į trobą neįleisiu.“

Prieš Naujus metus, gruodį, vyko pokalbis su seniūnu, buvo kalba, kad bandysime vėl.

Ji pati pasakoja, kad niekas jai nepadeda. Autobuse įlipus dievagojasi, kad vaikas baigia supūti, glindos lenda, bet neleidžia pagalbos suteikti. Problemą didelė“, – sakė Raimonda.

Jau grįžo namo

Vakar atvykus pareigūnams, mamą laikė du ar trys pareigūnai, ji ardėsi ir klykė, kad išvežat numarinti mano sūnų, – sakė seniūnijos darbuotoja.

Anot Šateikių seniūnijos sekretorės, trečiadienį į Plungės ligoninę, o vėliau į Klaipėdą išvežtas vyras jau grįžo namo. Apie tai seniūniją informavo policijos pareigūnai. Vyriškiui medikai diagnozavo ketvirtos stadijos odos vėžį.

„Vakar atvykus pareigūnams, mamą laikė du ar trys pareigūnai, ji ardėsi ir klykė, kad išvežat numarinti mano sūnų. Buvo iškviesti trys ekipažai. Į ligoninę važiavo ir pati mama, tačiau išsiprašė namo ir gydymo atsisakė. Kiek girdėjome, šiandien parvažiavo iš ligoninės“, – 15min sakė sekretorė.

Anot moters, namuose gulintį vyrą pamatė socialinė darbuotoja, kuri pastebėjo, jog atitrauktos buto užuolaidos.

„Nešė dovanėles kalėdines ir pastebėjo, kad užuolaidos neužtrauktos, nes langai nuolat būdavo užtraukti. Ji pamatė, kad guli žmogus.

Šiaip niekas nesikišdavo į tos šeimos gyvenimą, nes 50 metų vyras gyvena su mama, jis vaikų neturi, jų niekas nestebėjo. Tai uždari žmonės. Jis – senbernis, nebendraudavo, vienišius, išeidavo vakarais pasivaikščiot. Apie jo ligą niekas labai nežinojo, nors gyvena daugiabutyje, bet su niekuo nebendraudavo, neįsileisdavo.

Mama protiškai sveika, energinga moteriškė, tačiau toks požiūris, kad niekas nepadės. Policija buvo iškviesta, nes jie gyvena nešvariai, norėta patekti į vidų. Ji nenorėjo įleisti, tik kai jau žadėjo išlaužti duris, tada įsileido“, – pasakojo seniūnijos darbuotoja.

Pamatė pro durų plyšį

Kaip BNS pasakojo Šateikių seniūnijos, kuriai priklauso ir šis kaimas, seniūnas Zigmantas Strumyla, pirmą kartą užeiti į namus, kur gyveno 1967 metais gimęs vyras ir jo 1937 metais gimusi motina, mėginta prieš pusantrų metų. Tačiau tiek pats vyras, tiek vėliau grįžusi jo motina, pagalbos atsisakė. Tuomet vyras, seniūno duomenimis, dar pats judėjo, tačiau kaktoje turėjo žaizdą.

„Kai važiuodavome, mūsų paprasčiausiai neįsileisdavo: viskas gerai. Dar prieš mėnesį su ja kalbėjome, sakė, kad viskas gerai, mano vaikas valgo, viskas normalu“, – pasakojo seniūnas.

Pasak Z. Strumylos, dar kartą į namus seniūnijos darbuotojai buvo užėję prieš šventes, tačiau nors motina prie sūnaus svečių neleido, pro durų plyšį pavyko pastebėti, kad kažkas su juo yra negerai, todėl trečiadienį pas moterį atvykta su policija. Tuomet ji taip pat nenorėjo įsileisti žmonių.

Pats atsisakė gydytis

Plungės ligoninės Priėmimo skubios pagalbos skyriaus vedėjas Rolandas Dėdinas BNS sakė, kad atgabentą vyrą trečiadienį apžiūrėjo chirurgas ir rekomendavo skirti simptominį gydymą, įtariant odos ligą.

„Su direktoriumi sprendėme, kad jį reikėtų simptominiam gydymui paguldyti į slaugos skyrių, bet jie griežtai atsisakė, pasirašė“, – sakė medikas.

Šiuo metu vyras išrašytas iš ligoninės.

Pasak seniūno, vyro motina labai prieštaravo, kad jis būtų vežamas į ligoninę, dėl neadekvačios būklės jos apklausti trečiadienį pareigūnams nepavyko. Tačiau Socialinės paramos skyriaus vedėjos teigimu, moteris iš pažiūros nekelia įtarimų dėl jos psichinės būklės: orientuojasi laike, tvarkosi su pinigais, pati susitvarko reikiamus dokumentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius