Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 05

Skambučio iš moterų kalėjimo istoriją LAT teisėjai užbaigė 3 argumentais

Iš Panevėžio moterų kalėjimo skambinusi nuteistoji tikino, kad už grotų pateko per apmaudžias teisėsaugos klaidas. Pagalbos šauksmui dramatizmo pridėjo tai, kad namuose liko šios vilnietės mažas vaikas. Nuteistosios advokatas griebėsi teisinių gynybos priemonių – surašė argumentų bei įžvalgų kupiną kasacinį skundą. Dokumentą gavęs Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) įsigilino į bylą ir pateikė motyvuotą jos analizę – trijų teisėjų galutinės ir neskundžiamos išvados sudaro 21 paragrafą. Jų turinį galima konvertuoti į tris esminius argumentus.
Atvirų durų diena
Asociatyvi iliustracija / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Portalo redakcija buvo sulaukusi skambučio iš Panevėžio pataisos namų. Rubina V. prisistačiusi rusakalbė moteris bandė 15min įtikinti, esą įvyko klaida ir už spygliuotų tvorų ilgam ji pateko be kaltės.

Anot dėl narkotikų įkalintos moters, ji turėjo teisėtų pajamų šaltinių, o verstis nelegaliais reikalais nesiryžtų vien atsakingai suvokdama, jog augančiam mažam vaikui reikalinga mama.

Šioje publikacijoje – 15min pasakojimas apie esminį LAT verdiktą, lėmusį nuteistosios, o kartu ir jos atžalos likimą.

„Be kaltės“ nuteistos moters byla dabar peržiūrėta aukščiausiu lygmeniu – jos advokato skundą išnagrinėjo kasacinės instancijos teismas.

Kaip jau pasakojo 15min, Rubina V. nuteista už narkotines medžiagas, turint tikslą jas platinti (Baudžiamojo kodekso (BK) 260-asis straipsnis, kurio 1-oji dalis numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius