-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 12 /15:50

Skandalingos medžioklės byloje – teisinis šūvis į teisėją: dėl galimos draugystės su O.Vėbriene pareikalavo nusišalinti

Pirmadienio popietę teismas Ukmergėje toliau rengėsi nagrinėti skandalingą bylą, kuri iškelta po medžioklės Ukmergės rajone: visureigio bagažinėje buvo gabenamas neteisėtai sumedžiotas taurusis elnias, o automobiliu keliavo spalvinga ir įtakinga kompanija. Nuo šios dienos į procesą įsijungė naujas advokatas, atsinešęs į posėdį teisinę „bombą“. Teisininkas Laurynas Pakštaitis pareiškė, kad bylą nagrinėjančio teisėjo Dmitrijaus Rancevo tam tikros sąsajos su dabar jau buvusia Aplinkos apsaugos departamento direktore Olga Vėbriene kelia abejonių dėl teismo nešališkumo. Tad planuotą procesą laikinai nutraukė teismui pareikštas nušalinimas.

Skandalingos medžioklės byloje žvanga ginklai – vis garsiau ir vis įvairesni. Nuo praėjusio posėdžio Ukmergėje praėjo tik kelios savaitės, tačiau per jas įvyko daug reikšmingų dalykų.

Pavyzdžiui, atsakomybėn traukiamą Ukmergės policininką Edvardą Balčiūną Vilniaus apskrities policijos vadovybė po šiam pareigūnui nepalankaus tarnybinio patikrinimo spėjo atleisti iš tarnybos. Tuo metu aplinkos ministras spėjo atleisti iš pareigų Aplinkos apsaugos departamento (AAD) vadovę Olgą Vėbrienę, kurios pavaldiniai būtent ir pričiupo Ukmergės rajone vykusios skandalingos medžioklės dalyvius: įtakingą sostinės advokatą, Ukmergės policininką bei dar du vietos medžiotojų būrelio narius.

15min ne kartą rašė, kad Ukmergės policininkas nėrėsi iš kailio siekdamas, jog kompanijos sulaikymas medžioklės įkarštyje nebūtų įformintas pagal visus įstatymų reikalavimus. Aplinkosaugininkai (O.Vėbrienės pavaldiniai) teisme yra liudiję, kad pareigūnas kalbėjo esąs įtakingas, siūlė įvairius dalykus (kyšio tiesiogiai nesiūlė), siekdamas sulaikytos kompanijos paleidimo.

Iki balandžio 12 d. atskiro gynėjo ekspolicininkas šioje medžioklės pažeidimų byloje neturėjo, bet šiandieną (2021-04-12) atėjo į teismą lydimas teisininko Lauryno Pakštaičio, kuris iškart smogė iš peties.

„Turėtų būti paskirtas kitas teisėjas, todėl aš šalinu teismą!“, – pareiškė L.Pakštaitis, išvardijęs tokio teisinio gesto motyvus, labiausiai susivedančius į galimus Ukmergės teisėjo ir atleistosios AAD direktorės O.Vėbrienės ryšius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius