-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skausmingiausia rugsėjo 1-osios avarija įvyko tiesioje nuokalnėje: vairuotojai trūko patirties?

Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) pirminiais duomenimis, pirmadienį, rugsėjo 2 d., mūsų šalies keliuose policija užregistravo 63 eismo įvykius, 7 įvykių metu buvo sužeista 14 žmonių. Viename eismo įvykyje sužeisti 5 vaikai.
Įvykio vietoje Šleinių kaime
Įvykio vietoje Šleinių kaime / LKPT nuotr.

Pirmąją naujų mokslo metų dieną apvirtus automobiliui sužeisti 5 vaikai.

Ryte, 8.55 val., Kalvarijos sav., Šleinių k., kelyje Kalvarija–Vilkaviškis, tiesioje nuokalnėje, kelio atkarpoje, kur leidžiamas 60 km/val važiavimo greitis, 30-metė vairuotoja, pirminiais duomenimis, turinti 1 metų vairavimo stažą, nesuvaldė vairuojamo automobilio „Ford Galaxy“, kuris nuvažiavo nuo kelio ir laukuose apvirto.

Automobilyje buvo vežami vaikai, kurie buvo užsegti saugos diržais, naudojamos saugos kėdutės. Eismo įvykio metu susižalojo pati vairuotoja ir visi vaikai. 12 m. berniukas, 11 m. berniukas ir 5 m., mergaitė gydomi ambulatoriškai, dar du vaikai paguldyti į ligoninę, 4 m. mergaitė hospitalizuota dėl rankų kaulų lūžimų, 8 m. berniukas gydomas reanimacijoje.

Visi kiti pirmadienio eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti žmonės, užregistruoti sostinėje. Pirmadienį, po vidurnakčio, Vilniuje, Geležinio Vilko g., 60-metė vairuotoja nesuvaldė vairuojamo automobilio „Peugeot“, kuris nuvažiavo nuo kelio ir apvirto, atsitrenkęs į gatvės apšvietimo stulpą, sužeista vairuotoja gydoma ambulatoriškai.

Ryte, sostinės Oslo g., dėl pablogėjusios vairuotojo sveikatos nesuvaldytas automobilis atsitrenkė į kelio skiriamuosius atitvarus ir priekyje važiavusį kitą automobilį.

Kiek vėliau, Čekoniškių ir Zujūnų g. sankryžoje, automobiliui „BMW“, kurį vairavo 35 m. vyras, sukant į kairę, įvyko susidūrimas su tiesiai važiavusiu automobiliu, kurio vairuotojas dėl įvykio metų patirtų kūno sumušimų buvo pristatytas į ligoninę.

Prieš vidurdienį, Vilniuje, Konstitucijos pr., staigiai stabdančiame miesto maršrutiniame autobuse nukrito ir susižalojo 78 m. keleivė, senjorė gydoma ambulatoriškai.

Popietę, sostinės centre, V.Kudirkos ir M.K.Čiurlionio g. sankryžoje, automobilį „Toyota Prius“ vairavęs 2 m. vairavimo stažą turintis 20-metis jaunuolis, sukdamas į kairę, nepraleido važiavimo pirmenybę turinčio automobilio „Opel“ ir su juo susidūrė. Įvykio metu sužeistos dvi automobilyje „Toyota Prius“ važiavusios keleivės, Lietuvoje studijuojančios Suomijos ir Norvegijos pilietės.

Pavakarę, Vilniuje, T.Narbuto g., ties įvažiavimu į Saltoniškių g.–Konstitucijos pr. g. žiedinę sankryžą, automobiliu „Audi 100“, kurį vairavo 71 m. vairuotojas, buvo partrenkta 26 m. pėsčioji, kuri dėl patirtų sužalojimų paguldyta į ligoninė neurochirurgijos skyrių.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, šiais metais eismo įvykiuose žuvo 7 nepilnamečiai, sužalojimus patyrė 452 vaikai, 188 iš jų buvo automobilių keleiviai, 123 vaikai buvo pėstieji.

Lietuvos kelių policijos tarnyba prašo vairuotojų imtis ypatingų atidumo priemonių artėjant prie vietų, kur į kelią gali įžengti pėstieji. Primename, kad būtina pasirinkti saugų važiavimo greitį, kad bet kuriuo metu būtų galima automobilį sustabdyti ar suvaldyti.

Važiuojant su vaikais, visais atvejais būtina užtikrinti, kad būtų naudojamos tinkamos prisegimo sistemos, saugos diržai ir kėdutės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius