-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skuode nuteisti svetimu vardu greituosius kreditus ėmę jaunuoliai

Skuodo rajono apylinkės teismas du 22 metų vaikinus pripažino slapta pasisavinus internetinės bankininkystės duomenis ir juos panaudojus imant greituosius kreditus.
Telefoniniai sukčiai
Asociatyvinė iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip pranešė teismas, šių metų pavasario vakarą du Mažeikių rajono gyventojai, būdami apgirtę, atvyko pas 20 metų nukentėjusįjį, kuris svečiavosi pas seserį Skuodo rajone. Visiems vartojant alkoholį, vienas iš nuteistųjų telefonu nufotografavo nukentėjusiojo prisijungimo prie internetinės bankininkystės duomenis, kuriuos pastarasis laikė savo piniginėje.

Ryte abiem nuteistiesiems parvykus namo, vyriškis nufotografuotais bankiniais kodais pasidalijo su kitu draugu. Nusprendę šių duomenų pagalba pasipelnyti, vienas nuteistasis užsakydavo greituosius kreditus, o kitas bendravo su juos teikiančių bendrovių atstovais. Nuteistieji A. J. ir D. S. iš greitųjų kreditų bendrovių prašė keturių vartojamųjų paskolų už 4700 eurų, tačiau gavo du už 700 eurų. Gautus pinigus jie išleido per tris dienas.

Teismas už neteisėtą prisijungimo prie internetinės bankininkystės duomenų pasisavinimą, šių duomenų neteisėtą panaudojimą, sukčiavimą bei pasikėsinimą sukčiauti abiem nuteistiesiems paskyrė po 677 eurų baudas bei įpareigojo atlyginti nukentėjusiajam 350 eurų neturtinę žalą ir 752 eurų turtinę žalą bendrovėms, išdavusioms vartojamuosius kreditus.

Skiriant bausmę, nuteistųjų atsakomybę sunkino aplinkybės, kad jie nusikaltimą padarė bendrininkų grupėje, buvo neblaivūs. Tačiau teismas atsižvelgė, jog nuteistieji prisipažino padarę nusikaltimus, nuoširdžiai gailėjosi, yra jauno amžiaus, anksčiau nebuvo teisti, vienas iš jų lanko kursus, kad įgytų vairavimo teisę ir galėtų įsidarbinti. Be to, nuteistieji iki nuosprendžio priėmimo nukentėjusiajam atlygino dalį patirtos turtinės ir neturtinės žalos.

Šį nuosprendį galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius