-65% metinei prenumeratai! Išskirtinis pasiūlymas.
Išbandyti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Slaptas reidas Kaune: draudžiamas šviesoforo signalas sustoti privertė ne visus

Vienoje iš reguliuojamų Kauno pėsčiųjų perėjų šiemet jau sužeisti 4 asmenys. Kauno policija ankstyvą ketvirtadienio rytą surengė reidą, kurio metu tikrino, ar skubantys vairuotojai sustoja įsižiebus draudžiamam šviesoforo signalui. Pareigūnai pažeidėjų tykojo apsirengę civiliais rūbais.
Reido akimirka
Reido akimirka / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Taikos prospekto ir Garažų gatvės sankryžoje stovėjo civiliais drabužiais apsirengę pareigūnai, kurie, pamatę neleistinai sankryžą kertančius vairuotojus, informavo toliau stovinčius kolegas.

Šįkart Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai dėmesį sutelkė į vieną avaringiausių kelio sankirtų Kaune ir tikrino, ar vairuotojai nekerta sankryžos, degant draudžiamam šviesoforo signalui.

Per dvi valandas buvo užfiksuoti penki pažeidėjai.

„Šioje kelio sankirtoje šiemet įvyko jau keturi eismo įvykiai, kuomet buvo sužalotas žmogus. Visais atvejais eismo įvykio priežastis buvo ta, kad vairuotojas važiavo jau degant draudžiamam šviesoforo signalui.

Itin dažnai labai skaudžios nelaimės įvyksta, kuomet vairuotojai nepraleidžia pagrindiniu keliu važiuojančios transporto priemonės ar kerta sankryžą degant draudžiamam signalui. Toks Kelių eismo taisyklių pažeidimas tapo beveik trečdalio visų šiemet Kaune įvykusių eismo įvykių priežastis“, – teigia Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra ir primena, kad ankstyvą rytą vykdytos priemonės metu pareigūnai nustatė 5 vairuotojų pažeidimus.

Už tai, kad važiavo degant draudžiamam šviesoforo signalui, pagal Administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 4 d. vairuotojams gresia bauda nuo 60 iki 90 eurų, taip pat gali būti skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo 1 iki 6 mėnesių.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Reido akimirka
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Reido akimirka

Dieną prieš, lapkričio 21-ąją, pareigūnai savo dėmesį sutelkė į neblaivių vairuotojų kontrolę. Vėlyvą vakarą vykdytos priemonės metu Kauno apskrities VPK Kelių policijos pareigūnai patikrino apie 250 vairuotojų.

Iš viso nustatyta 10 vairuotojų, vartojusių alkoholio. Devyni vairuotojai neviršijo leistinos alkoholio normos: 0,33 prom., 0,16 prom., 0,35 prom., 0,31 prom., 0,12 prom., 0,13 prom., 0,34 prom. ir 0,07 prom. Vienam vairuotojui alkoholio matuokliu buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,52 prom.

Tikrinant vairuotojų blaivumą, buvo nustatyti du blaivūs, tačiau neturintys teisės valdyti transporto priemones asmenys. Be to, užfiksuotas neatsakingai kelyje besielgęs vairuotojas, taip pat pažeidęs Kelių eismo taisykles – vairavo automobilį nesegėdamas saugos diržo.

„Užtikriname, kad tokias ir panašias policines priemones aktyviai vykdysime ir toliau, todėl primename vairuotojams kelyje elgtis atsakingai, atsargiai ir būti kantriems. Skubėti kelyje neverta – kiekvienas norime saugiai pasiekti savo kelionės tikslą. Pėstiesiems primename taip pat kelyje būti atsargiems bei dėvėti šviesą atspindinčius elementus, atšvaitus“, – teigė Kauno apskrities policijos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius