Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 13 /11:49

Smulkios avarijos „nepastebėjusio“ Česlovo Gabalio pasiteisinimas: „Mano mašinoje muzika įsijungia kartu su varikliu!“

Teismas sostinėje išnagrinėjo bylą, kurioje žinomam atlikėjui gresia solidi bauda ir teisių atėmimas mažiausiai trejiems metams už tai, kad atsitrenkė į kolegos Mundžio „Lexus“ automobilį ir pasišalino iš įvykio vietos
Česlovas Gabalis
Česlovas Gabalis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antradienį Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas baigė nagrinėti administracinio teisės pažeidimo bylą, kurioje vilnietis Česlovas Gabalis kaltinamas padaręs smulkią avariją ir pabėgęs iš įvykio vietos.

Žinomas atlikėjas šįryt teisme aiškino, kad kol manevravo mašinų stovėjimo aikštelėje, jo „Toyota Camry“ langai buvo uždaryti.

Teisėja Aiva Survilienė domėjosi, ar mašinos salone buvo kažkokių pašalinių garsų, galėjusių sutrukdyti vairuotojui, kaip „Toyota“ nestipriai atsitrenkė į kolegos Mundžio „Lexus“ automobilį.

„Automatiškai – muzika įsijungia kartu su varikliu!“, – atsakė muzikantas, grupės „Pelenai“ įkūrėjas Č.Gabalis.

Vairuotojo interesams teisme atstovavęs advokatas tikino, kad policijos skirta nuobauda Č.Gabaliui turėtų būti panaikinta, nes jo veiksmuose nebuvo tyčios – atlikėjas nepajautė stuktelėjęs į „Lexus“.

Juolab, turėdamas ir civilinės atsakomybės, ir kasko draudimus, Č.Gabalis neturėjo jokio tikslo sprukti.

15min.lt primena, kad teisme narpliojamas incidentas įvyko balandžio 1 d. lyjant lietui „Forum Palace“ aikštelėje po „Auksinių svogūnų“ apdovanojimų. Dainininkas Mundis po renginio rado apgadintą savo automobilį „Lexus“.

Po kiek laiko policiją pasiekė atsitiktinio liudininko nuotraukos. Jas peržiūrėjus buvo įtarta, kad važiuodamas atbuline eiga Mundžio automobilį galėjo apgadinti Č.Gabalis su savo mašina.

Č.Gabalis teigia sužinojęs apie šią smulkią avariją tik balandžio pabaigoje, kai buvo iškviestas į policiją.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Mundis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Edmundas Štengeris-Mundis

Savo ruožtu Mundis, sužinojęs, kad įtariamasis avarijos kaltininkas yra jo kolega Česlovas, parašė pareigūnams raštą, jog dėl šio įvykio niekam neturi pretenzijų neturi.

Tačiau ši aplinkybė neišgelbėjo Č.Gabalio nuo protokolo, pagal kurį teismas už šią smulkią avariją ir pasišalinimą iš įvykio vietos gali skirti nuo 3 iki 4 tūkst. litų baudą su teisės vairuoti atėmimu nuo 3 iki 5 metų.

Mundis teismo posėdžiuose nė sykio taip ir neapsilankė: jam vis nepavykdavo įteikti šaukimų.

Tuo tarpu antradienį teisme apklaustas liudytojas, užfiksavęs avariją nuotraukose. Fotografas sakė, kad smūgis nebuvo stiprus, jo garsas nebuvo girdimas itin aiškiai, todėl neatmestina, kad vairuotojas iš tiesų galėjo nepajusti ir neišgirsti kontakto. Tiesa, tai prieštarauja byloje esančiai medžiagai iš „Lexus“ firminio serviso, kurioje užfiksuoti transporto priemonės apgadinimai: lūžęs lempos laikiklis, iš savo vietos išstumtas bamperis, dažų įbrėžimai.

Muzikanto advokatas teismo prašė atsižvelgti į Č.Gabalio nuoširdžią atgailą ir, jei teismas pripažins jį kaltu dėl pabėgimo iš įvykio vietos, skirti švelnesnę nuobaudą, nei numato įstatymai. „Automobilis jam yra darbo priemonė“, – argumentavo teisininkas.

Teisėja A.Survilienė nutarimą šioje byloje žada skelbti rugsėjo 20 dieną.

Atsitiktinio liudininko nuotr./Mundžio automobilį kita maaina apgadino važiuodama atbulomis
Atsitiktinio liudininko nuotr./Mundžio automobilį kita mašina apgadino važiuodama atbulomis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius