Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 16 /17:03

Sostinėje dėl vyro grasinimo „Skolų išieškojimo tarnyba išlėks į orą“ buvo įvestas planas „Skydas“

Penktadienį Vilniuje buvo įvestas planas „Skydas“. Iš Klaipėdos į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinęs vyras pagrasino, kad skolų išieškojimo tarnybos „Sergel“ pastatas išlėks į orą ir padėjo telefono ragelį.
Įvykio vietoje
Asociatyvi iliustracija / V.Miškinio nuotr.

Tarnyba įsikūrusi Švitrigailos gatvėje 11B. Planas „Skydas“ įvestas 15 val. 22 min., praėjus maždaug pusvalandžiui nuo skambučio.

Bandant perskambinti pranešėjui, jo telefonas buvo išjungtas, praneša Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Kaip vėliau nurodo policija, informacija apie padėtą sprogmenį nepasitvirtino. 16.05 val. planas „Skydas“ atšauktas.

Dėl gautų grasinimų susprogdinti įmonės būstinę spaudai komentarą vėliau išplatino ir atsiskaitymų valdymo sprendimų „Sergel“ generalinė direktorė Toma Matutytė:

„Norėčiau padėkoti specialiosioms tarnybos už greitą reakciją ir pagalbą ekstremalioje situacijoje. Taip pat ir darbuotojams, buvusiems biure, už išlaikytą ramybę ir tinkamą reakciją. Per visą įmonės gyvavimo laikotarpį nesame susidūrę su tokiu brutaliu elgesiu. Svarbiausia, darbuotojai yra saugūs ir nenukentėjo. Deja, grasinimai niekada nebuvo ir nebus asmeninių ekonominių problemų sprendimo būdu.“

Kaip nurodyta jos išplatintame pranešime, atsiskaitymo valdymo ekspertų tikinimu, mokėjimų atidėjimas gresia nemalonumais, kurie gali skausmingai paploninti skolininko piniginę, o duomenys apie probleminius mokėjimus ir įsiskolinimą ilgam sugadina finansinę reputaciją.

Dažniausiai skolų susidarymą lemia netinkamai paskirstyti piniginiai srautai ir klaidingai sudėlioti prioritetai, kitaip tariant – nerūpestingumas ir finansinis neatsakingumas. Priverstinai išieškoma skola vidutiniškai brangsta ketvirčiu, o skolininkui vengiant mokėti, ji gali pabrangti dar kelis kartus.

Jeigu jau taip atsitiko, kad susidarė skola, patariama nedelsiant kreiptis į kreditorių ar skolas administruojančią įmonę ir bandyti susitarti, per kokį laikotarpį būtų galima padengti įsiskolinimą, bei sudaryti atsiskaitymo grafiką. Taip pat rekomenduojama nesislapstyti, o geranoriškai bendrauti ir bendradarbiauti.

„Sergel“ Lietuvoje veiklą vykdo nuo 2008 m. Lietuvoje „Sergel“ bendrovėje dirba apie 70 darbuotojų. „Sergel“ grupė veikia Švedijoje, Norvegijoje, Suomijoje, Danijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius