-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sostinėje į automobilį įsirėžusio girto vairuotojo byla išnarpliota per 5 dienas

Liepos 14-osios vakarą sostinės Taikos gatvėje neblaivus vairavęs ir stovinčius automobilius apdaužęs vilnietis liepos 18-ąją jau išgirdo teismo nuosprendį.
Avarijos vietoje
Asociatyvi iliustracija / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas 32 metų sostinės gyventojui už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, kai buvo nustatytas daugiau kaip 1,5 promilės neblaivumas, skyrė 2 400 eurų baudą, uždraudė vairuoti transporto priemones dvejus metus. Iš jo taip pat bus konfiskuotas automobilis „Seat“, kurį jis vairavo apsvaigęs.

„Ši byla buvo išnagrinėta per trumpą laiką: pagreitinto proceso ir sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka. Vilnietis visiškai pripažino savo kaltę, o jo padarytą nusikalstamą veiką įrodė ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys,“ – sakė ikiteisminį tyrimą organizavęs ir jam vadovavęs Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras Stanislavas Barsulas.

Sostinės gyventojas policijos pareigūnų buvo sulaikytas liepos 14-osios vakarą Vilniuje, kai, neblaivus važiuodamas Taikos gatve, atsitrenkė į šalikelėje stovėjusį automobilį bei kliudė dar vieną. Vairuotoją sulaikė praeiviai, kurie ir iškvietė policiją. Atvykę policijos pareigūnai sulaikytam vairuotojui alkotesteriu nustatė 2,53 promilės girtumą.

Prokuroras turi teisę nuspręsti užbaigti baudžiamąją bylą pagreitinto proceso tvarka, jeigu nusikalstamos veikos padarymo aplinkybės yra aiškios, asmuo pripažįsta savo kaltę, o baudžiamoji byla dėl tos veikos padarymo turi būti nagrinėjama apylinkės teisme.

Šis Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka, praneša prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius