-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinės darželio direktorė tėvų paramą apgaule nukreipė į LLRA-KŠS sąskaitą

Vilniaus Žaliakalnio darželio-mokyklos vadovė Tatjana Urbonienė išgirdo teismo nuosprendį dėl dokumentų suklastojimo ir, mokinių tėvams nežinant, jų pajamų mokesčio dalies skyrimo Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-krikščioniškų šeimų sąjungai (LLRA-KŠS).
Lietuvos lenkų rinkimų akcija-krikščioniškų šeimų sąjunga
Lietuvos lenkų rinkimų akcija-krikščioniškų šeimų sąjunga / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas T.Urbonienę pripažino kalta dėl dokumentų klastojimo ir jų panaudojimo bei skyrė jai 3500 eurų baudą.

Jai taip pat skirta baudžiamojo poveikio priemonė – vieniems metams atimta teisė būti paskirtai į savivaldybės institucijų skiriamas pareigas.

Teismas nustatė, kad Vilniaus Žaliakalnio darželio-mokyklos direktorė 2018 m. suklastojo keturis prašymus pervesti gyventojų pajamų mokesčio dalį paramos gavėjams ir (arba) politinėms partijoms.

Moksleivių tėvams grąžinus į mokyklą užpildytas popierines prašymų formas pervesti 2 procentus pajamų paramos gavėjui, jos vadovaujamam darželiui-mokyklai, įstaigos direktorė į 4 prašymus įrašė ir antrąjį pajamų mokesčio gavėjo kodą, kuris priklauso Valdemaro Tomaševskio vadovaujamai politinei partijai, taip pat įrašė ir mokesčio dalies dydį – 1 procentą.

Šie suklastoti prašymai vėliau buvo perduoti Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI).

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio ir valstybinį kaltinimą byloje palaikiusio Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroro Gedvydo Vaivados, ši nusikalstama įstaigos vadovės veika paaiškėjo moksleivių tėvams gavus VMI ataskaitas, kuriose buvo nurodyta, kad 1 procentas jų pajamų mokesčio lėšų buvo skirtas vienai politinei partijai, nors iš tikrųjų tokios paramos jie neskyrė.

Ikiteisminis tyrimas Vilniaus AVPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų valdyboje buvo pradėtas 2018 m. spalio mėn., iš VMI gavus mokesčių mokėtojų skundus dėl jų vardu užpildytų prašymų skirti pajamų mokesčio dalį politinei partijai.

Teismas konstatavo, kad ugdymo įstaigos direktorė pati papildė iš mokinių tėvų surinktas keturias popierines prašymų formas dėl paramos skyrimo, įrašydama į jas politinės partijos kodą bei skiriamą mokesčio dalį, taip suklastodama tikrą dokumentą.

Šis Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka, praneša prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius