Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Spec. pajėgos durpyne gelbėjo grybautoją: nufilmuotas bebaimio pareigūno šuolis per griovį

Angelo sargo misiją pareigūnai vykdo ir per savo profesinę šventę, pažymima Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio pasakojime apie vėlyvą grybautojos gelbėjimo operaciją. Nufilmuotas ir bebaimio pareigūno šuolis per gilų griovį (žr. vaizdo įrašą nuo 36 sek.).

Kai dalis policijos pareigūnų spalio 2-ąją šventė savo profesinę šventę – Policijos dieną, kiti, kaip ir kiekvieną dieną, reagavo į pagalbos kvietimus ir vykdė angelų sargų misiją „Ginti. Saugoti. Padėti.“

Šiaulių apskrities policijos pareigūnams tą dieną sudėtingiausia užduotis buvo surasti į pelkėtą Rėkyvos mišką grybų bei uogų išėjusią ir pasiklydusią 84 metų senolę.

Pareigūnai prašė paklydėlės vis pažiūrėti į dangų, ar nepamatys mirksinčio drono.

Senjorė pareigūnų pagalbos paprašė apie 18 val., kai vakarėjant miške prasidėjo sutema. Moteris teigė priėjusi durpyno plotus, visai susipainiojusi ir nebežinanti, kur eiti – vienoje pusėje buvo durpynas, kitoje – miškas su giliais ir vandeningais grioviais.

Vargais negalais Operatyvaus valdymo skyriaus darbuotojams pavyko išsiaiškinti, iš kurios pusės moteris įėjo į mišką. Jai buvo duotas nurodymas likti vietoje, niekur nebeklaidžioti, nes bandymas pereiti per vandens pilnus griovius kėlė pavojų jos gyvybei.

Paieškai buvo pasitelktas dronas, kuris suteikia didesnes galimybes aplinkai žvalgyti.

Į mišką paskui droną, kurį valdė Kriminalistinių tyrimų tarnybos vyriausiasis specialistas Marius Kareiva, nusekė trys Specialiosios parengties skyriaus specialistai – Daivaras Skripkus, Aistis Savickas, Andrius Karpas, bei bei Kinologų poskyrio viršininkas ir Marius Mižutavičius. Nuolat mobiliuoju telefonu kalbindami paklydėlę, pareigūnai prašė jos vis žiūrėti į padangę, ar nepamatys mirksinčių drono žiburiukų.

Kai senyva moteris juos išvydo, buvo jau tamsu, tad pareigūnų kelrode žvaigžde irgi tapo tik dronas. Tačiau jo baterija išsikrovė ir tada į pagalbą atėjo ugniagesių gelbėtojų valdomas dronas. Jis ir baigė pareigūnus atvesti pas pasiklydusią senjorę.

Šiaulių VPK nuotr./Senjorės gelbėtojų pajėgos
Šiaulių VPK nuotr./Senjorės gelbėtojų pajėgos

Pastaroji nuo kelio buvo nuklydusi apie tris kilometrus. Pareigūnų pagalba moteris buvo pervesta per gilų griovį su vandeniu ir palydėta iki durpyno pakraštyje palikto tarnybinio automobilio.

Netrukus prireikė pagalbos ir patiems pareigūnams, jiems angelu sargu tapo durpių įmonės traktorininkas.

Tačiau netrukus prireikė pagalbos ir patiems pareigūnams, nes, važiuojant link kelio, jų automobilis užklimpo. Apie 21 val. išgelbėtą senjorę perėmė kitas į įvykio vietą atvažiavęs policijos automobilis, o pareigūnų automobilį ištraukė iš durpių įmonės atvažiavęs traktorius.

Pareigūnai juokauja, kad sėkminga gelbėjimo operacijos baigtis atstoja bet kokį šventinį apdovanojimą: išgelbėta ir moteris, ir jai labai svarbus išvykos laimikis – kibiriukas grybų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius