-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sprogimas „Gairelitoje“ žalos gamtai šį kartą nepadarė

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) pareigūnai po Radviliškyje, granules gaminančioje įmonėje įvykusio sprogimo, dar kartą apžiūrėjo įmonę. Sprogimas ir gaisras kilo technologinėje linijoje. Apdegė dalis pastato ir keli kubiniai metrai smulkintos medienos.
Sprogimas Radviliškio įmonėje žalos gamtai šį kartą nepadarė
Sprogimas Radviliškio įmonėje žalos gamtai šį kartą nepadarė

ŠRAAD Radviliškio rajono agentūros darbuotojai į granules gaminančią Radviliškio įmonę atvyko vakar apie 18 valandą, vos tik gavę pranešimą apie gaisrą. Gaisras jau buvo lokalizuotas.

Kaip aplinkosaugininkams paaiškino Radviliškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas, sprogimas įvyko technologinėje linijoje.

Sprogimas Radviliškio įmonėje žalos gamtai šį kartą nepadarė
Sprogimas Radviliškio įmonėje žalos gamtai šį kartą nepadarė

Jo priežastys dar tiriamos. Sudegė ant transportavimo linijos buvęs nedidelis smulkintos medienos kiekis. Nuo ugnies nukentėjo sandėlio langai bei medinės durys. Gaisras per kelias dešimtis minučių buvo lokalizuotas.

Nors sandėlyje buvusios pjuvenos neužsidegė, vis dėlto jos buvo išvežtos į lauką ir dėl atsargumo sulietos vandeniu.

Gesinant gaisrą chemija naudota nebuvo, o panaudotas vanduo susikaupė betonuotoje įrengimų duobėje ir į aplinką nepateko.

Šiandien ŠRAAD specialistų grupė dar kartą apžiūrėjo įmonę ir teritorijas aplinkui. Jokių galimos taršos šaltinių nenustatyta.

Pernai spalio pradžioje toje pačioje įmonėje kilęs ir 12 parų siautėjęs gaisras padarė milijoninę žalą gamtai. Gaisro metu dūmais buvo užterštas oras, o gesinimo metu panaudotai chemijai ir vandeniui patekus į nuotekų tinklus bei paviršinius vandens telkinius buvo užterštas Obelės upelis ir Petraičių tvenkinys.

Užgesinus gaisrą įmonė sudarė aplinkos atkūrimo priemonių planą, pagal kurį turi sutvarkyti gaisro gesinimo metu užterštas teritorijas, pasirūpinti užterštu vandeniu, atlikti užterštos teritorijos tyrimus ir suplanuoti priemones žuvų ištekliams atkurti. Pagal ŠRAAD įteikta privalomą nurodymą priemonių planas turi būti įvykdytas iki 2017 m. balandžio 30 d..

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius