-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Statybvietėje žuvusio darbuotojo byla: kaltu pripažintas darbdavys – teks sumokėti baudą

Kauno apylinkės teisme prokuroro pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu buvo perduota baudžiamoji byla. Joje Arijus Jakelaitis, kaip įmonės vadovas, pripažintas kaltu pažeidęs darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimus, dėl ko statybvietėje darbo metu žuvo darbuotojas A.U. Darbdaviui teisėjas skyrė baudą, – informuojama Kauno apylinkės teismo pranešimu spaudai.
Naujosios mokyklos Vilniaus Balsiuose statybos
Statybvietė/ Asociatyvi nuotr. / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

2019 metų kovo 7 dieną, vykdant melioracijos rekonstrukcijos darbus, klojant vamzdį tranšėjoje, kurios gylis viršijo 1,5 m., atskilus šlaitui ir žemėms užgriuvus ant darbuotojo A.U., jis dėl patirtų sužalojimų 2019 metų kovo 8 dieną mirė gydymo įstaigoje.

Byloje surinktų įrodymų pagrindu A.Jakelaitis pripažintas kaltu dėl to, kad jis būdamas atsakingas už bendrijos darbuotojų saugą ir sveikatą, jų mokymą ir atestavimą, profesinės rizikos vertinimą ir privalėdamas užtikrinti darbų saugos ir sveikatos apsaugos darbe reikalavimus, savo pareigų neįvykdė taip padarydamas nusikaltimą, numatytą Baudžiamojo kodekso 176 straipsnio 1 dalyje.

A.Jakelaitis pripažino, kad prieš pradedant darbus jis neinstruktavo darbuotojų dėl būtinųjų saugumo priemonių, todėl įvyko nelaimingas atsitikimas, dėl kurio jis nuoširdžiai gailisi ir atlygino mirusiojo artimiesiems visas su laidotuvių apeigomis susijusias išlaidas, sudarydamas taikos sutartį su nukentėjusiaisiais.

Už šio nusikaltimo padarymą įstatymas numato baudos arba laisvės atėmimo bausmes. Teismas, atsižvelgdamas į dvi A.Jakelaičio atsakomybę lengvinančias aplinkybes (prisipažinimą padarius nusikalstamą veiką, nuoširdų gailėjimąsi ir savo noru atlygintą padarytą turtinę žalą), pritarė prokuroro siūlymui paskirti švelnesnę nei numato įstatymas baudos bausmę. Rugsėjo 10 dieną A.Jakelaičiui skirta galutinė sumažinta 28 MGL, tai yra 1 400 eurų, bauda.

A.Jakelaitis, nesutikdamas su bausmės paskyrimu teismo baudžiamuoju įsakymu, turi teisę per 14 dienų nuo teismo baudžiamojo įsakymo jiems įteikimo dienos paduoti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams prašymą reikalaudamas surengti bylos nagrinėjimą teisme. Tokiu atveju šis teismo baudžiamasis įsakymas neįgis teisinės galios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius