-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stringa „mirties kokteilį“ trims žmonėms užmaišiusio marijampoliečio byla

Kauno apygardos teismui pirmadienį ir vėl teko atidėti trijų žmonių nužudymu kaltinamo marijampoliečio Tado Viselgos bylos nagrinėjimą – susirgo vienas iš trijų bylą nagrinėti turinčių teisėjų.
Tadas Viselga teisme
Tadas Viselga teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vasario pabaigoje bylos nagrinėjimą teko atidėti dėl kaltinamojo advokatės ligos. Šįkart byla vėl atidėta iki kovo 24 dienos.

T.Viselga kaltinamas nužudęs savo tėvą ir dar dvi moteris.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, automobilių remontu vertęsis kaltinamasis, siekdamas užvaldyti tėvui priklausančio buto Marijampolėje dalį, 2011 metų pabaigoje į degtinės butelį įbėrė psichotropinės medžiagos ir atnešė šio gėrimo išgerti savo tėvui. Manoma, kad alkoholis, sustiprintas psichotropine medžiaga, sukėlė tėvo mirtį. 

2014 metų rudenį vyras, įtariama, nužudė pažįstamą moterį. Kaltinamasis užmezgė su ja artimesnę draugystę ir, sužinojęs, kad moteris su savimi turi nemažai grynųjų pinigų, apsvaigino nukentėjusiąją psichotropine medžiaga, nusivežė prie vandens tvenkinio ir nuskandino, imituodamas nelaimingą atsitikimą. Iš moters kaltinamasis pavogė per 2 tūkst. 200 eurų. 

Panašų svetimo turto užvaldymo planą T.Viselga sugalvojo ir 2014 metų vasarą. Jis artimiau susipažino su marijampoliete ir pažadėjo šią vesti. Pastarąją jis įkalbėjo sudaryti jai priklausiusio buto pirkimo-pardavimo sutartį, pagal kurią kaltinamasis įgijo ir neva sumokėjo jai per 17 tūkst. eurų. Atvykęs pas draugę į namus, T.Viselga į alkoholį pribėrė psichotropinės medžiagos ir juo pavaišino moterį.

Nukentėjusiajai ūmiai sutriko širdies veikla ir ji mirė, o kaltinamasis imitavo nelaimingą atsitikimą – jos prigėrimą vonioje.    

Kaltinamajam T.Viselgai už kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu įvykdytą savo šeimos nario nužudymą ir dviejų bejėgiškos būklės moterų nužudymą gresia laisvės atėmimas iki 20 metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

VIDEO: Serijinis žudikas iš Marijampolės aukas vaišino „mirties kokteiliu“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius