Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

STT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neskaidrių viešųjų pirkimų

Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centrui prie Lietuvos Respublikos sveikatos ministerijos organizuojant ir vykdant viešuosius pirkimus.
Romualdas Sabaliauskas
Romualdas Sabaliauskas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kaip rašoma STT pranešime, pirmadienį buvo sulaikyti Centro direktorius Romualdas Sabaliauskas ir vienai bendrovei, kuri galimai neteisėtu būdu laimėjo Centro organizuotus viešųjų pirkimų konkursus, atstovaujantis asmuo. Jų namuose ir darbo vietose atliktos kratos. Įtarimai pareikšti dar trims asmenims.

Viešieji pirkimai, dėl kurių atliekamas ikiteisminis tyrimas, buvo finansuojami Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšomis.

Pažymėtina, kad 2011 m. liepos 5 d. įsigaliojus Baudžiamojo kodekso pakeitimams, buvo sugriežtintos bausmės už korupcinius nusikaltimus. Kodekso 228 straipsnio pirmoje dalyje nurodyta nusikalstama veika šiuo metu yra laikoma apysunkiu nusikaltimu, už kurį įstatymas numato bausmę – baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius