-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

STT: Už bandymą papirkti ESO darbuotojus – 15 tūkst. eurų bauda

Šiandien Vilniaus regiono apylinkės teismo Vilniaus rajono rūmai priėmė nuosprendį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos tirtoje byloje dėl mėginimo papirkti AB „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) darbuotojus. Teismas papirkėją pripažino kaltu ir skyrė 15 tūkst. eurų baudą, o kiti du kaltinamieji išteisinti.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ikiteisminio tyrimo metu, kuris pradėtas gavus AB „Elektros skirstymo operatorius“ (ESO) pranešimą, nustatyta, kad energetikos sektoriuje veikiančios privačios bendrovės vykdomasis direktorius Valentinas Gražys ESO darbuotojams davė 1 500 Eur kyšį.

Dėl valstybės tarnautojams prilygintų ESO darbuotojų papirkimo nuteistajam V.Gražiui teismas skyrė 15 000 Eur baudą ir konfiskavo kaip kyšį duotus 1 500 Eur.

Nuteistasis pripažino savo kaltę, pažymima antradienį STT paviešintame pranešime.

Teismas kitus du kaltinamuosius (Kęstutį Balčiūną ir Vidmantą Pelėdą) išteisino, nenustačius, kad asmenys žinojo apie nusikalstamos veikos padarymą.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius