-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Su įkalčiais įkliuvę pasieniečiai tarnybiniu mikroautobusu spruko nuo juos demaskavusių kolegų

Varėnos rinktinės pasieniečiai demaskavo ir sulaikė, įtariama, tarnyba piktnaudžiavusius Druskininkų užkardos pareigūnus. Šie ne tik mėgino nuo Imuniteto poskyrio pasieniečių pasprukti tarnybiniu mikroautobusu, bet pakeliui bandė atsikratyti įkalčių – per langą išmetė kuprines su neteisėtai įsigytomis cigaretėmis, informuoja Valstybės sienos apsaugos departamentas (VSAT).
Varėnos rinktinės pasieniečiai demaskavo ir sulaikė, įtariama, tarnyba piktnaudžiavusius Druskininkų užkardos pareigūnus
Varėnos rinktinės pasieniečiai demaskavo ir sulaikė, įtariama, tarnyba piktnaudžiavusius Druskininkų užkardos pareigūnus / VSAT nuotr.

Pirmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Imuniteto poskyrio pareigūnai ties Druskininkų savivaldybės Švendubrės kaimu patikrinti sustabdė kurorto link važiavusį skiriamaisiais VSAT ženklais pažymėtą tarnybinį mikroautobusą „Renault Traffic“. Ši vieta yra netoli tarptautinio Raigardo kontrolės punkto.

Po to, kai link šios transporto priemonės pradėjo artėti Imuniteto poskyrio pasieniečiai, mikroautobusą vairavęs 35-erių Druskininkų užkardos vyresnysis pasienietis staiga vėl pradėjo važiuoti. Trumpų gaudynių metu pastebėta, kaip pro mikroautobuso langą į šalikelę nuskriejo trys kuprinės.

Trumpų gaudynių metu pastebėta, kaip pro mikroautobuso langą į šalikelę nuskriejo trys kuprinės.

Imuniteto poskyrio pasieniečiai „Renault Traffic“ pasivijo ir užblokavo. Paaiškėjo, kad juo po tarnybos Raigardo punkte į Druskininkų užkardą vyko penki VSAT pareigūnai.

Kiekvienoje iš trijų per langą išmestų ir vienoje mikroautobuse likusioje kuprinėse Imuniteto poskyrio pasieniečiai rado nuo 150 iki 200 pakelių rūkalų be banderolių. Iš viso aptikta 720 pakelių cigarečių „Minsk Superslims“ ir „Queen Menthol“.

Kuprinės priklauso mikroautobusu po tarnybos vykusiems 39 ir 43 metų jaunesniesiems specialistams bei 35 ir 46 metų vyresniems pasieniečiams.

Pirminiais duomenimis, šie tabako gaminiai įsigyti Raigardo punkte veikiančioje bemuičių prekių parduotuvėje. Joje apsipirkti gali tik iš Lietuvos išvykstantys ir valstybės sieną kertantys asmenys.

Apžiūros metu pas 46 metų vyresnįjį pasienietį taip pat rasta 110 eurų skirtingomis kupiūromis. Pagal VSAT galiojančią tvarką, valstybės sienos stebėjimą ir pasienio tikrinimus atliekantys pasieniečiai tarnybos metu negali turėti daugiau nei 20 eurų. Jei toks pareigūnas dėl pateisinamų asmeninių poreikių turi daugiau pinigų, šias lėšas privaloma deklaruoti prieš pradedant tarnybą. 110 eurų įkliuvęs vyresnysis pasienietis prieš savo pamainą Raigardo punkte deklaravęs nebuvo.

VSAT nuotr./Varėnos rinktinės pasieniečiai demaskavo ir sulaikė, įtariama, tarnyba piktnaudžiavusius Druskininkų užkardos pareigūnus
VSAT nuotr./Varėnos rinktinės pasieniečiai demaskavo ir sulaikė, įtariama, tarnyba piktnaudžiavusius Druskininkų užkardos pareigūnus

Vienam pasieniečiui, po pamainos irgi vykusiam tarnybiniu mikroautobusu, Imuniteto poskyrio pareigūnai priekaištų neturi.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo bei gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką įkliuvusiems VSAT pareigūnams kolegos surašė administracinių teisės pažeidimų protokolus. Pigesnių rūkalų panūdusiems prasimanyti pareigūnams gresia baudos nuo 1448 iki 2896 eurų.

Dėl šio įvykio VSAT Varėnos rinktinėje taip pat pradėtas tarnybinis patikrinimas. Visiems keturiems pareigūnams gresia atleidimas iš tarnybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius