Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su narkotinių ir psichotropinių medžiagų platintojais bus teisiamas ir pirkėjas

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai perdavė nagrinėti teismui baudžiamąją bylą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, kurioje nusikalstamų veikų padarymu kaltinami trys panevėžiečiai – anksčiau teistas dvidešimtmetis E.K., jo bendraamžis A. J. ir 25 metų V.P.
Kanapės
Ikiteisminio tyrimo duomenimis, E.K. šių metų pavasarį vienas pažįstamas panevėžietis pasiūlė prekiauti narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis. / „ 15min“ nuotr.
Temos: 1 Narkotikai

„Kasdieninėje prokuratūros veikloje neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti bylų nemažėja, šių pavojingų visuomenei nusikaltimų tyrimas ir baudžiamųjų bylų perdavimas nagrinėti teismui yra tarp svarbiausių mūsų veiklos prioritetinių krypčių. Tačiau vis dar nestinga asmenų, kurie nepaiso įstatymų numatytos griežtos baudžiamosios atsakomybės ir įvairių apie tai primenančių prevencinių priemonių, imasi platinti narkotines ir psichotropines medžiagas arba nevengia jų įsigyti neteisėtu būdu, nes tikisi, kad jiems pavyks išvengti baudžiamosios atsakomybės“, –  teigia ikiteisminį tyrimą organizavęs, kontroliavęs ir jam vadovavęs Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Edgaras Baltrimavičius.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, E.K. šių metų pavasarį vienas pažįstamas panevėžietis pasiūlė prekiauti narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis – kanapėmis ir svaiginamaisiais medikamentais. E.K. į talką pasikvietė savo draugą A. J. Pareigūnai narkotines ir psichotropines medžiagas platinusį A .J. ir jo klientą – V.P. sulaikė nusikalstamos veikos padarymo metu.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuotų nusikaltimų tyrimo biuro pareigūnai.

Įtariamajam E.K. paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, A. J. ir V.P. – įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Įstatymas tam, kas neteisėtai disponavo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, numato laisvės atėmimo bausmę nuo dvejų iki aštuonerių ir dešimties, platinusiems didelį kiekį – iki penkiolikos metų.

Panevėžio apygardos prokuratūros skyrių prokurorai šiemet perdavė nagrinėti teismui 78 baudžiamąsias bylas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius