Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su padirbtu vairuotojo pažymėjimu įkliuvęs latvis vietoje gimtinės keliauja į teisiamųjų suolą

Alytaus apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė bylą, kurioje 23 metų Latvijos pilietis kaltinamas netikro vairuotojo pažymėjimo laikymu bei panaudojimu.
Naktinis reidas sostinėje ir Nemenčinėje
Policija / Viktorijos Savickos nuotr.

Tai, kad vairuotojo pažymėjimas yra padirbtas, kaltinamasis žinojo nuo pat pradžių.

Prokuratūra praneša, kad praėjusių metų gruodžio viduryje Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai sulaikė asmenį, turėjusį su savimi galimai netikrą Ukrainos vairuotojo pažymėjimą. Šis asmuo iš Lenkijos Respublikos įvažiavo į Lietuvą, o iš jos ketino vykti į Latviją.

Pareigūnams pateiktas, galimai netikras dokumentas, buvo su kaltinamojo nuotrauka bei asmeniniais duomenimis. Latvijos pilietis pripažino, kad vairuotojo pažymėjimas yra padirbtas bei papasakojo, kad praėjusių metų gruodžio mėnesio pradžioje, būdamas Lenkijoje, iš nepažįstamo asmens įsigijo Ukrainos Respublikos vairuotojo pažymėjimą. Tam asmeniui davė savo nuotrauką bei nurodė asmeninius duomenis.

Tai, kad vairuotojo pažymėjimas yra padirbtas, kaltinamasis žinojo nuo pat pradžių. Pats yra bandęs teisėtai gauti leidimą vairuoti, lankė kursus, tačiau, jo teigimu, neturėjo laiko išsilaikyti egzamino. Vyras atskleidė, kad už netikrą vairuotojo pažymėjimą sumokėjo 1300 eurų.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už netikro vairuotojo pažymėjimo laikymą bei panaudojimą numato baudą, areštą, arba laisvės atėmimą iki trijų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius