Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su Rusijoje kalinčiu R.Zamolskiu susitiko advokatė iš Lietuvos

15 metų laisvės atėmimo bausme nuteistas ir Rusijoje kalintis 48-erių Romas Zamolskis susirado gynėją Lietuvoje – panevėžietė advokatė Eligija Norkienė žudiką jau aplankė kolonijos ligoninėje, šeštadienį praneša „Lietuvos rytas“.
R.Zamolskis 2013 m.
R.Zamolskis 2013 m. / Policijos departamento nuotr.
Temos: 1 Romas Zamolskis

„Liepos 21 dieną pasirašėme su ja (Svetlana Zamolskiene, R.Zamolskio žmona) sutartį, gavau vizą, o po visų tarnybų patikrinimo išskridau į Jekaterinburgą“, – dienraščiui teigė advokatė.

Pasak jos, su R.Zamolskiu buvo aptarta galimybė jam grįžti į Lietuvą.

E.Norkienė negali pasakyti, kada R.Zamolskį galima tikėtis pamatyti Lietuvoje: „Pateiksime visus reikiamus dokumentus kasaciniam procesui ir tikėsiuosi, kad šių metų pabaigoje įvyks pirmas teismo posėdis“.

R.Zamolskis Rusijoje buvo sulaikytas 2014 metais. Lietuvos policija jo ieškojo nuo 2001 metų, kai nusikaltėlis paspruko po susišaudymo su policija. Jo bendrininkas Virginijus Savickis buvo nukautas „Aro“ pareigūnų per įkaitų išlaisvinimo operaciją.

Pernai birželį Rusijos žiniasklaida pranešė, kad Jekaterinburgo teismas R.Zamolskiui skyrė 16 metų laisvės atėmimo bausmę, pripažinęs jį kaltu dėl nelegalaus ginklo laikymo, vagysčių, plėšimų, kėsinimosi nužudyti.

R.Zamolskis ir du jo bendrininkai nuteisti už nusikaltimus, padarytus Sverdlovsko srityje 2003–2006 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius