Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 10 /2019 06 12

Su švyturėliais apsisukinėję Vilniaus policininkai po avarijos apkaltinti chuliganišku vairavimu

Šeštadienio pavakarę Vilniuje, Rinktinės gatvėje, susidūrė policijos automobilis ir BMW. Pareigūnai, įjungę švyturėlius, apsisukinėjo per dvigubą ištisinę juostą. Su 15min susisiekusiam avarijos liudininkui pareigūnų elgesys pasirodė chuliganiškas. Patys pareigūnai dėl avarijos prisiėmė kaltę.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min skaitytojo Petro nuotr.

Atnaujinta birželio 12 d. 17 val. 06 min. Nors policija tvirtino, kad pareigūnai važiavo su įjungtais švyturėliais, trečiadienį su 15min susisiekė dar vienas avarijos liudininkas ir tvirtino, kad tai – netiesa.

„Švyturėlius policija įjungė tik apsisukimo momentu ir tą pačią sekundę trenkėsi į BMW važiuojantį antra juosta. Tikriausiai policijos automobilyje neveikė galinio vaizdo veidrodėlis, – pasakojo 15min skaitytojas Raimondas. - Tvirtinti jog policija važiavo su įjungtais švyturėliais mažų mažiausia melaginga nes nuo jų įjungimo iki smūgio, nepraėjo nei viena sekundė.“

Pradžia Pati avarija užfiksuota maždaug 17 val. 15 min. Vilniaus Kelių patrulių rinktinės vyriausiasis patrulis, vairuodamas tarnybinį automobilį „VW Passat“ ir važiuodamas Apkasų g., Tuskulėnų ir Rinktinės g. sankryžos link, pravažiavęs sankryžą, apsisukinėdamas su įjungtais mėlynais ir raudonais švyturėliais, nepastebėjo antroje eismo juostoje važiuojančio automobilio „BMW 320D“ ir susidūrė, pranešė Vilniaus apskrities policija.

Eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo, apgadinti abu automobiliai, įvykio vietoje užpildyta eismo įvykio deklaracija. Per avariją apgadintas tarnybinio automobilio kairysis priekinis ratas, kairysis priekinis sparnas, žibintas, grotelės, priekinis variklio dangtis.

Tiesa, policija pranešė, kad, nepaisant įjungtų švyturėlių, būtent pareigūnai liko kalti dėl šio eismo įvykio.

15min skaitytojo Petro nuotr./Įvykio vietoje
15min skaitytojo Petro nuotr./Įvykio vietoje

Šios avarijos liudininko Petro akimis, pareigūnai „mėgavosi chuliganišku vairavimu“.

„Įvažiavę į Rinktinės g. policijos pareigūnai staiga nusprendė apsisukti, sukdami iš pirmos eismo juostos į kairę ir kirsdami ištisinę dvigubą juostą, netgi nerodydami posūkio. Tiesiog, sugalvojau ir pasukau. Paprastas mirtingasis tų pačių pareigūnų būtų nubaustas bent jau už chuliganišką vairavimą“, – laiške 15min dėstė Petras K.

Anot liudytojo, pareigūnai gal ir būtų sėkmingai apsisukę, jei ne antroje eismo juostoje važiavęs BMW.

15min skaitytojo Petro nuotr./Įvykio vietoje
15min skaitytojo Petro nuotr./Įvykio vietoje

„Tik pamanykite, iš pirmos juostos (kelyje keturios eismo juostos) be posūkio, per dvigubą“, – ironizavo jis.

Anot Petro, pareigūnai pažeidė ne vieną Kelių eismo taisyklių punktą ir turėjo ne tik likti kalti dėl avarijos, bet ir būti nubausti dėl chuliganiško vairavimo, posūkių nerodymo, dvigubos ištisinės linijos kirtimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius