TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sučiupus Tauragės politiko automobilį susprogdinusį vyrą, policija skelbia nusikaltimo įrašą

Balandžio 28 d. apie 2.10 val. daugiabučio namo kieme, Tauragėje, nuaidėjo sprogimas. Atvykus policijos pareigūnams į įvykio vietą paaiškėjo, kad sprogo ant automobilio „Opel Insignia“ priekinės dalies (tarp variklio dangčio ir priekinio stiklo) padėta galinga petarda, kuri apgadino transporto priemonės priekinę dalį. „Opelis“ priklauso Tauragės politikui Tomui Raulinavičiui.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Kadras iš filmuotos medžiagos

Netrukus po sprogimo šalia įvykio vietos buvo sulaikytas asmuo, gim. 1978 m., tačiau paaiškėjo, kad jis su nusikaltimu nesusijęs.

Tiriant šį įvykį intensyviai buvo tikrinama visa gaunama informacija bei peržiūrimos miesto vaizdo kameros, kurių metu pastebėta, kad sulaikytasis neatitinka sprogdintojų bruožų.

Policijos pareigūnai pradėjo įtariamojo paieškas ir neilgai trukus, trečiadienį apie pietus vyras, gim. 1971 m., buvo sulaikytas.

VIDEO: Sulaikytas automobilį sprogdinęs vyras jau buvo žinomas policijai

Įtariamasis yra Tauragės rajono gyventojas, policijai jau buvo žinomas, rašoma Tauragės apskrities policijos pranešime.

Apklausos metu vyras prisipažino įvykdęs nusikalstamą veiką, tačiau kokių motyvų vedamas vis dar tikslina policijos pareigūnai.

Dėl šios veikos pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 str. 2 d. Už tai vyrui gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Susprogdintas automobilis priklauso Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui Tomui Raulinavičiui.

Kaip iškart po įvykio politikas pasakojo „Tauragės kurjeriui“, jis nėra sulaukęs grasinimų ir nežino, kas galėjo taip pasielgti.

„Grasinimų neturėjau. Man tai jau antras įvykis, tai dėsningumas matyti. Man tik gaila, yra draugai, kaimynai, šeimos nariai. Daug kam tokie įvykiai kelia nerimą. O čia kaip kokiais 1990-aisiais. Nepriklausomoje Lietuvoje tokių įvykių nebeturėtų būti“, – „Tauragės kurjeriui“ sakė T.Raulinavičius. Jis pasakojo, kad prieš porą metų kitas jo automobilis buvo sudegintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius