Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Sudėliotas sprogimo sostinėje scenarijus: įpykęs vyras bandė nužudyti sugyventinę, nukentėjo ir pats

Vasario 25 dieną VIlniuje, Šilutės gatvėje, nugriaudėjo sprogimas, dėl kurio sugriuvo dalis namo. Per nelaimę nukentėjo vyras ir moteris, o netrukus pradėta spėlioti ir apie sprogimo priežastis: pirminė versija – dujų nuotėkis. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad tai visai ne nelaimė, o įrodymus surinkusi teisėsauga apkaltino jauną vyrą pasikėsinimu nužudyti.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sprogimas Šnipiškių rajone nugriaudėjo apie 14 val. 30 min., į įvykio vietą sugužėjo visos tarnybos.

Teisėsaugai pavyko išsiaiškinti įvykio aplinkybės. Kaip skelbia Vilniaus apskrities policija, tądien tarp 1983 m. gimusio vyro ir jo sugyventinės kilo konfliktas.

Moteris ne kartą savo vyrui liepė į namus negrįžti girtam, bet jis eilinį kartą nepakluso.

Vyras, išgirdęs, kad moteris skambina ir kviečia policijos pareigūnus, pagrasino tuoj surengsiantis fejerverkus bei sudeginsiąs trobą.

Jis atsuko prie žarnos neprijungtą užpildytą buitinių dujų balioną ir nuėjo į kambarį ‒ moteris tuo metu bandė užsukti dujas.

Kaip nurodoma kaltinime, vyras suvokė, kad, įvykus dujų sprogimui ir kilus gaisrui, sugyventinė patirs mirtinus sužalojimus, ir to siekė ‒ uždegė liepsną žiebtuvėliu, tačiau savo nusikalstamo sumanymo neįgyvendino ‒ įvykus sprogimui ir kilus gaisrui bei sprogimo bangai sugyventinę išmetus, jis nukrito virtuvės prieangyje ir išgyveno, o moteriai, patyrusiai sunkų sveikatos sutrikdymą, buvo laiku suteikta kvalifikuota medicininė pagalba.

VIDEO: Sprogimas Vilniuje: Šnipiškėse griuvo dalis namo

Įvertinus byloje surinktus įrodymus, vyrui įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl pasikėsinimo nužudyti bei dėl turto sugadinimo, sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius