Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sugėrovo ieškoję girti šiauliečiai apiplėšė močiutę – paėmė kompiuterį ir žuvų taukų

Vieną praėjusių metų gruodžio dieną 20-ies ir 23 metų šiauliečiai gėrė tol, kol pametė galvas dėl  jiems tuo momentu gyvybiškai labai svarbaus pasirodžiusio klausimo, susijusio su jų trečiojo sugėrovo mįslingu elgesiu – kodėl šis, naktį prisijungęs prie jų puotos, staiga ėmė ir išėjo nieko jiems nepaaiškinęs ir su jais neatsisveikinęs.
Naujo dizaino tarnybinių policijos automobilių pristatymas
Policija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vaikinai, ieškodami atsakymo į šį klausimą, nupėdino į K.Kalinausko g. esančius sugėrovo namus, tačiau jo čia nerado. Duris jiems pravėrusi pastarojo motina sustabdyti neprašytų svečių nepajėgė: vienas ateivių jėga atlapojo duris ir moterį nubloškė į namo vidų, ranka sugriebęs už kaklo ėmė ją smaugti, o kitas užspaudė jos burną.

Alkoholiu aptemdytas įsibrovėlių protas kontroliuoti jų elgesio nebepajėgė: pamiršę, kad vizito į svetimus namus tikslas buvo surasti sugėrovą, jie savo žvilgsnį nukreipė į kambaryje buvusius daiktus. Moteriai atėmę galimybę priešintis ir susirinkę jai priklausančią piniginę su 6 eurais, pakuotę žuvies taukų kapsulių, peilių rinkinį bei jos sūnui priklausantį nešiojamąjį kompiuterį „Lenovo 110S“ ir du vyriškus laikrodžius, vaikinai išpėdino.

Kadangi kelionė iš apiplėštų namų buvo sunki, nes išgertas alkoholio kiekis vis veržėsi lauk, vaikinai dalį pavogtų daiktų išbarstė, kompiuterį už 20 eurų įkeitė pakelėje pasitaikiusiame lombarde, vieną laikrodį sudaužė...

23 metų šiaulietis, palydėjęs iki namų savo bendražygį, nutarė sugrįžti į nusikaltimo vietą ir iš apiplėštos moters sūnaus išgirsti atsakymą – kodėl gi šis iš išgertuvių išėjo su jais net neatsisveikinęs. Ant savo namų slenksčio vėl išvydusi plėšiką, senolė apstulbo. Išgąstis atlėgo tik pasirodžius jos sūnui ir į senolės pagalbos šūksmą atskubėjusiems policijos pareigūnams. Nusikalstama veika įtariamas šiaulietis, kuriam buvo nustatytas 2,08 prom. girtumas, atsidūrė už grotų. Jo 20-metis bendrininkas bandė nuo pareigūnų slapstytis. Tačiau po trijų savaičių jis irgi atsidūrė už grotų. Abu įtariamieji teisėsaugai pažįstami, nes už įvairius nusikaltimus yra ne kartą teisti. Dėl plėšimo jiems pareikšti įtarimai, o 20-mečiui dar teks atsakyti ir už vagystę, kurią atskleidė plėšimą tyrusios tyrėjos budrumas.

Apžiūrint jo telefoną, buvo rasta žinutė su siūlymu pirkti mobilaus ryšio telefoną „Huawei P10 Litle“. Tyrėja, paieškojusi informacijos registruojamų įvykių duomenų bazėje, nustatė, kad 2017 m. gruodžio 31 d. dėl minėto mobilaus ryšio telefono dingimo su pareiškimui į policiją buvo kreipusis šiaulietė. Tyrėjai pavyko surinkti įrodymus, kad minėtą nusikaltimą įvykdė tas pats 20-metis įtariamasis, dalyvavęs apiplėšiant senolę. Telefonas grąžintas savininkei.

Abiem įtariamiesiems skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai kartu su prokurorais ikiteisminį tyrimą dėl jų nusikalstamos veikos jau baigė ir bylą perdavė nagrinėti teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius