Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Būkite atidūs: sukčiai banko vardu sukūrė loteriją

Internete pasirodė dar viena sukčių gudrybė. Atsidarius kai kuriuos internetinius puslapius pranešama apie banko jubiliejaus proga surengtą loteriją. Tuomet pasiūloma atsakyti į keletą paprastų klausimų, registruotis trumpąja žinute ir laimėti prizus.
Sukčių siūloma „loterija“
Sukčių siūloma „loterija“ / 15min nuotr.

„Loterijoje“ užduodami paprasti klausimai

SEB banko klientai praneša apie šio banko vardu neva organizuojamą loteriją. Iššokantis reklaminis langas skelbia, kad bankas 20-ties metų proga skelbia loteriją.

Jos metu reikia atsakyti į keturis klausimus, užsiregistruoti trumpąja žinute ir laimėti vieną iš kelių prizų – 25 eurų papildymą mobiliojo telefono sąskaitai, 100 eurų apsipirkti prekybos cente „Maxima“, žaidimą Sony Playstation ir kt.

Norint dalyvauti loterijoje reikia atsakyti į keletą paprastų klausimų. Pvz., kas šiuo metu yra Lietuvos premjeras – Rimantas Šadžius, Loreta Graužinienė ar Algirdas Butkevičius. Arba kokia yra SEB banko spalva – žalia, raudona ar oranžinė?

Triukas – mokama žinutė

Atsakius į keturis klausimus paprašoma pasirinkti norimą prizą ir užsiregistruoti trumpąja žinute.

Būtent šis, iš pažiūros nekaltas, registracijos žingsnis ir yra visas sukčių triukas. Žinutė kainuoja 3 eurus. Suma nėra įspūdinga. Tačiau kai norinčių gauti nemokamą prizą atsiranda tūkstančiai – sukčiai uždirba visai nemažą pinigų sumą.

Taip pat yra tikimybė, kad paspaudus nuorodą ir patekus į naują puslapį jūsų kompiuteris bus užkrėstas virusu.

SEB pataria būti atsargiems

SEB banko atstovė žiniasklaidai Ieva Dauguvietytė-Daskevičienė teigia, kad bankas tokių loterijų neorganizuoja, ir žmonėms pataria būti atidesniems.

„Pastebėjome, kad kai kuriems klientams naršant internete arba SMS žinute iš nežinomo telefono numerio buvo siūloma dalyvauti neva SEB banko organizuojamame 20 metų jubiliejaus žaidime. Informuojame, kad SEB bankas tokių žaidimų neorganizuoja ir neprašo siųsti SMS žinučių“, – sako banko atstovė.

Apie tai, kad tai yra sukčiavimo atvejis, bankas klientus įspėjo ir savo „Facebook“ paskyroje.

„Rekomenduojame klientams naršant internete būti apdairiems. Iškilus net ir mažiausioms dvejonėms dėl galimo sukčiavimo, rekomenduojame susisieti su banko specialistais visą parą veikiančiu telefonu 1528 ar parašyti pranešimą interneto banke“, – pataria Ieva Dauguvietytė-Daskevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius