Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sukčiavimu pagarsėjęs Mažeikių rajono gyventojas stos prieš teismą

Mažeikių prokurorai perdavė teismui baudžiamąją bylą, kurioje kaltinamai pateikti jau aštuonis kartus teistam Mažeikių rajono gyventojui.
Telefoninis sukčius
Telefoninis sukčius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

32 metų vyras – gerai žinomas policijos pareigūnams už įvairius pažeidimus bei sukčiavimą, šioje byloje kaltinamas dėl galimai įvykdytos vagystės, sukčiavimo bei veiksmų, susijusių su neteisėtu elektroninės mokėjimo priemonės panaudojimu.

Praėjusių metų vasarą kaltinamasis susipažino su mažametį sūnų auginančia mažeikiete.

Vos po kelių savaičių nuo bendravimo pradžios, pora apsigyveno kartu moters namuose.  Deja,  gražia draugyste bei pasitikėjimu norėta tik pasinaudoti.

Gyvendamas moters namuose vyras pasakojo, kad turi nekilnojamojo turto agentūrą ir neva jam šiuo metu reikalinga paskola. Kalbos apie pinigus paveikė moterį ir ji paėmė paskolą, kurią  atidavė sugyventiniui.

Kaltinamasis apgaudinėjo moterį ir kitais būdais – kai moteris aptiko, jog dingo jos auksiniai papuošalai, iš juos slapta paėmusio ir ketinusio parduoti sugyventinio išgirdo pasakojimą apie tai, neva jis ketinęs iš jų užsakyti jai skirtą kaklo papuošalą.

Po kelių savaičių, kelionės metu, dingo moters telefonas. Dar šiek tiek vėliau moteris visai atsitiktinai automobilyje po sėdyne aptiko savo prisijungimo prie interneto banko dokumentus, o draugo piniginėje – savo banko kortelę.

Nors kaltinamasis nepripažįsta jam inkriminuojamos nusikalstamos veikos, ikiteisminio tyrimo metu buvo surinkta pakankamai duomenų kaltei įrodyti.

Kaltinamajam pradėjus reikalauti atiduoti kortelę, moteris liepė grąžinti jai paskolą ir viską, ką buvo iš jos pavogęs. Tačiau vieną vakarą grįžusi namo mažeikiškė neberado juose savo sugyventinio, kartu dingo ir dalis jos daiktų.

Negana to, netrukus moteris iš greitųjų paskolų bendrovių pradėjo gauti raginimus susimokėti paskolas, kurias galimai buvo paėmęs buvęs sugyventinis.

Pažeidus Baudžiamojo kodekso 214 straipsnio 1 dalį, 1981 straipsnio 1 dalį, 178 straipsnio 1 dalį, 215 straipsnio 1 dalį ir 182 straipsnio 1 dalį kaltinamajam gresia iki šešerių metų laisvės atėmimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius