-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 17 /15:55

Suklastotą 50 eurų banknotą į „Swedbank“ Šiaulių skyrių atvežė „Osamos“ vadybininkas

Naujosios Lietuvos valiutos kupiūrų istorijose – naujas kriminalinis epizodas. Šiauliuose aiškinamasi, kas suklastojo ir išplatino netikrus 50 eurų. Padirbtą kupiūrą pastebėjo „Swedbank“ darbuotojai – pinigus jiems atvežė vienos ir dėl dviprasmiško pavadinimo pagarsėjusios kompanijos vadybininkas. Bendrovės atstovų vertinimu, šioje istorijoje jokios jų kaltės nėra – vadybininkui netikrą kupiūrą gavus iš kliento, šioje situacijoje tiek bankas, tiek „Osama“ yra nukentėjusiosios šalys.
Eurai
Eurai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvoje žinomos logistikos ir prekių platinimo bendrovės atstovas į keblią padėtį banke pateko penktadienį pačioje darbo dienos pabaigoje.

Kompanijos „Osama“ 24 metų vadybininkas atvežė iš klientų surinktus pinigus į „Swedbank“ filialą – Saulės klientų aptarnavimo centrą.

Vilniaus gatvėje įsikūrę Šiaulių bankininkai šiomis dienomis itin budrūs – šalyje masiškai fiksuojami netikrų eurų platinimo atvejai. Be to, banke yra pinigų tikrumą rodanti įranga.

Šis radinys tapo staigmena ir pinigus į „Osamos“ sąskaitą norėjusiam įnešti vadybininkui.

Perskaičiavus ir patikrinus „Osamos“ vadybininko atvežtus eurus paaiškėjo, kad viena kupiūra tikriausiai netikra. Įtarimų sukėlė 2002 metų pavyzdžio 50 eurų nominalo banknotas. Šis radinys tapo staigmena ir pinigus į „Osamos“ sąskaitą norėjusiam įnešti vadybininkui.

Pinigas paimtas, jo suklastojimą dar turės patvirtinti ekspertai.

Netikra kupiūra, pagal tokiais atvejais privalomas procedūras, perduota policijai. Šiaulių pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Papildyta 15.55 val. „Šiuo atveju mūsų Šiaulių padalinio vadybininkas buvo apgautas, nes tuos 50 padirbtų eurų gavo iš rinkos klientų ir, kaip įprastai, atvežė į banką, pats nežinodamas, kad rankose laiko padirbtus pinigus. Neteisinga būtų kaltinti mus kriminaline veikla – įmonei ir šioje situacijoje įvardintam vadybininkui tai būtų skaudus akibrokštas, kuris galėtų pakenkti patikimo distribucijos partnerio įvaizdžiui bei sumažinti klientų pasitikėjimą“, – rašoma bendrovės „Osama“ rinkodaros projektų vadovės šeštadienį 15min.lt redakcijai atsiųstame komentare.

Kompanijos atstovų vertinimu, šioje situacijoje tiek bankas, tiek „Osama“ yra nukentėjusiosios šalys.

„Osama“ nėra dviprasmiško pavadinimo įmonė, kadangi Lietuvoje veiklą vykdo jau 17 metų ir pavadinimas įmonei buvo sugalvotas, kai dar nebuvo nei jokių nei gandų, nei žinių apie teroristą tokiu pat vardu“, – pažymi bendrovės atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius