-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 24 /12:51

Iš Lietuvos kontrabandinius šovinius vežusiam Baltarusijos pareigūnui pareikšti įtarimai

Sekmadienį vakare Vilniaus teritorinės muitinės Medininkų kelio poste atliekant Baltarusijoje registruoto lengvojo automobilio „Honda CR-V“ patikrinimo procedūrą buvo aptiktos kelios dešimtys 9 mm šovinių „Luger“. Visureigio vairuotojas ir keleivė buvo sulaikyti. Baltarusijos portalas tut.by išsiaiškino, kad sulaikytasis – Minsko Tyrimų komiteto vadovas Dmitrijus Konoplianikas.
Dmitrijus Konoplianikas
Dmitrijus Konoplianikas

Baltarusių žiniasklaida rašo, kad kartu su D.Konoplianiku sulaikyta jo žmona. Teigiama, kad Vilniuje pora lankėsi turistiniais tikslais ir buvo sulaikyta grįžtanti namo.

Muitininkai lengvajame užsieniečių automobilyje aptiko keliasdešimt nedeklaruotų šovinių.

Aptikus muitinės kontrolei nepateiktus šovinius Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu bus siekiama išsiaiškinti visas šio įvykio aplinkybes ir nustatyti galimai nusikalstamą veiką įvykdžiusį asmenį.

Minėtu automobiliu vykę asmenys buvo sulaikyti, apie jų sulaikymą nustatyta tvarka buvo informuota Baltarusijos ambasada Vilniuje bei nedelsiant patenkintas ambasados pateiktas prašymas leisti jau pirmadienį susitikti su sulaikytuoju.

Pareikšti įtarimai

Atlikus pradinius ikiteisminio tyrimo veiksmus sulaikytiesiems buvo pareikšti įtarimai dėl kontrabanda gabentų šaudmenų. Siekiant užtikrinti tolesnį įtariamųjų dalyvavimą ikiteisminiame tyrime ir apriboti galimybes išvykti iš šalies, prokuroro sprendimu abiems įtariamiesiems skirtos kardomosios priemonės – asmens dokumentų paėmimas.

Tyrimo metu taip pat gauta informacija apie tai, kad minėtu automobiliu vykęs Baltarusijos Respublikos pilietis yra aukštas pareigas einantis šios šalies teisėsaugos pareigūnas - D.Konoplianikas.

Ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos būdu gabentų šovinių kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 3-iojo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius