Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 06 /15:30

Sulaikytas turto prievartavimu įtariamas Kauno policininkas

Balandžio 5 d. Kauno apskrities VPK Imuniteto skyriaus pareigūnai, po sėkmingai pasibaigusios operacijos sulaikė Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos vyriausiąjį patrulį G.M., kuris, bendrininkaudamas su savo bendraamžiu V.A., beveik du mėnesius sistemingai terorizavo kaunietį, prievartaudami jo turtą, – praneša Policijos departamentas.
Sulaikytas įtariamas policininkas
Sulaikytas įtariamas policininkas / Policijos departamento nuotr.

Pareigūnas įtariamas tuo, kad susitaręs veikti bendrininkų grupėje su V.A., pasinaudojo savo tarnybine padėtimi ir grubiai pažeidė tarnybą reglamentuojančius teisės norminius aktus ir sulaužė policijos pareigūno priesaiką neteisėtu būdu siekdamas turtinės naudos.

Įtariamasis, neturėdamas teisėto pagrindo, atvirai prievartavo iš kauniečio turtą savo naudai už tariamą vieno iš bendrininkų grupės V.A. sunkų sveikatos sutrikdymą ir dėl to neva patirtą didelę žalą.

Bendrininkai šios tariamos žalos padarymu kaltindami nukentėjusįjį ir teigdami, kad tokiu būdu padeda išvengti gręsiančios baudžiamosios atsakomybės, reikalavo iš jo pinigų. Nukentėjusysis buvo verčiamas pinigus perduoti grasinant telefonu ir įtariamajam atvykstant į susitikimus tarnybos metu, su pareigūno uniforma ir tarnybiniu automobiliu.

Nukentėjusysis buvo priverstas pasirašyti tariamos – 9500 eurų sumos – skolos raštelį.

Bendrininkai, terorizavę svetimą turtą, buvo operatyviai sulaikyti Kauno mieste, kai policijos pareigūnas G.M. savo tarnybos metu iš nukentėjusiojo priėmė dalį reikalautos pinigų sumos. Pasak Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininko Elano Jablonsko, policininkas sulaikytas su 1 tūkst. eurų.

Įtariamieji uždaryti į areštinę, kreiptasi į teismą dėl G.M. laikino nušalinimo nuo pareigų, atliktos kratos.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

15.20 val. E.Jablonskas spaudos konferencijoje trečiadienį sakė, kad šio atvejo nereikėtų vertinti kaip sisteminės spragos, leidžiančios policininko uniformą naudoti nusikaltimams daryti.

„Policijos sistemoje tikrai viskas yra tvarkoje, tačiau kadangi sistema yra tikrai nemaža ir didelė, tokių atvejų, abejo, visada gali pasitaikyti“, – teigė E.Jablonskas.

Sulaikytas pareigūnas policijoje dirbo devynerius metus. Jo bendrininkas nėra teisėsaugos pareigūnas. Ar šis bendrininkas iš tikrųjų patyrė kokių nors sužalojimų, bus nustatyta ikiteisminio tyrimo metu.

„Oficialaus skundo (dėl kūno sužalojimo) mes neturime“, – sakė E.Jablonskas.

Sulaikytas pareigūnas policijoje dirbo devynerius metus. Jo bendrininkas nėra teisėsaugos pareigūnas.

Pareigūno ir jo bendrininko nusikaltimas iškilo, nes pats jų terorizuotas vyras parašė skundą policijai.

„Grasinimo formų, kadangi tai yra ikiteisminio tyrimo dalykas, tikrai dar negalėtume atskleisti, bet faktas, kad buvo neteisėti veiksmai iš pareigūno pusės – vienareikšmiškai galime tą pasakyti“, – aiškino E.Jablonskas.

Anot jo, kol kas nesikreipta dėl įtariamo pareigūno suėmimo. Jis sakė nemanantis, kad G.M. galėtų tęsti tarnybą policijoje, nors kol kas planuojama jį tik nušalinti. Jeigu bus įrodytas turto prievartavimas, jam gresia laisvės atėmimas.

Baudžiamasi kodeksas už tai numato įkalinimą iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius