Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 13 /17:26

Sustabdyti nespėjo: patrulių ieškotas girtas „Golf“ vairuotojas Kauno prieigose rėžėsi į medį

Antradienį popiet vienas girtas vairuotojas ant kojų sukėlė visas Kauno tarnybas. Iš pradžių pilietiškas asmuo pranešė apie po kelią pavojingai manevruojantį „Golf“, tačiau į šio „CityBee“ automobilio paieškas besileidę patruliai laiku nespėjo – netrukus „Golf“ rėžėsi į medį. Laimei, avarijos metu niekas nenukentėjo, tačiau neatsakingas vairuotojas turės atlyginti „CityBee“ patirtus nuostolius.
Įvykio vietoje
"Golfo" avarija prie "Timėjos" degalinės Ringauduose / Kauno apskrities VPK nuotr.

Kovo 13 dieną apie 15 valandą 15min skaitytojas pranešė, kad važiuojant nuo IX forto Marijampolės link, ties Aleksandro Stulginskio universitetu, prie „Timėjo“ degalinės Ringauduose, nutiko kažkokia nelaimė. Pro šalį važiavęs vyras matė tris policijos pareigūnų automobilius, greitąją bei keletą ugniagesių mašinų.

„Griovy pastebėjau nuo kelio nulėkusį „VW Golf“. Keista, kad tiek daug pareigūnų sulėkė“, – teigė skaitytojas.

Kaip 15min informavo Kauno apskrities policija, apie 14.31 valandą buvo gautas pilietiško asmens pranešimas, kad Raudondvario plente matomas po kelią įtartinai manevruojantis baltas „Golf“ automobilis. Patruliai iškart leidosi į „Golf“ paieškas, bet sustabdyti jo laiku nespėjo.

14.39 val. sulaukta dar vieno pranešimo, kad kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai, šalia „Timėjo“ degalinės Ringauduose, įvyko eismo įvykis – „Golf“ nuvažiavo nuo kelio ir rėžėsi į medį.

Atvykę į vietą policijos pareigūnai įsitikino, jog tai tas pats automobilis, apie kurį pranešė pirmasis pilietiškas asmuo. 1977 metais gimusiam vairuotojui, kuris vyko vienas, nustatytas 2,20 prom. girtumas. Medikų pagalbos jis atsisakė.

Į įvykio vietą buvo atskubėję ir ugniagesiai gelbėtojai, tačiau jų pagalbos taip pat neprireikė. Vairuotojas pats išlipo iš transporto priemonės, priklausančios automobilių dalijimosi kompanijai „CityBee“.

„Visų pirma – apmaudu, kad Lietuvos keliuose vis dar pasitaiko tokių neatsakingų vairuotojų, kurie už vairo sėda neblaivūs. Laimei, šio įvykio metu niekas nenukentėjo. Tokie atvejai, kai „CityBee“ automobilį vairuoja neblaivus vairuotojas – labai reti. Tai – itin sunkus pažeidimas, tokių atvejų mes netoleruojame. Tokį nusižengimą padariusius vairuotojus iškart blokuojame „CityBee“ sistemoje visam laikui, taip pat jiems skiriamas 300 eurų sutarties sąlygų nesilaikymo mokestis“, – 15min teigė Svajūnas Aliukonis, „CityBee“ Transporto skyriaus vadovas.

Pasak jo, visi „CityBee“ automobiliai yra drausti privalomuoju civilinės atsakomybės bei KASKO draudimu. Tačiau tokiu atveju, kai vairuotojas neblaivus, draudimas nuostolių neatlygina – juos padengia neblaivus kaltininkas. Kiekvieną įvykį įmonė vertina individualiai, o nuostoliai yra išieškomi Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka.

„Smulkių avarijų pasitaiko, nes Lietuvoje važinėja jau daugiau nei 500 „CityBee“ automobilių. Jie aktyviai naudojami kiekvieną dieną, todėl tai yra tiesiog neišvengiama. Kaunas avarijų skaičiumi neišsiskiria iš kitų miestų, kur veikia „CityBee“. Kaip ir minėjau, visi automobiliai yra drausti privalomuoju civilinės atsakomybės ir KASKO draudimu, tad jeigu avarijos kaltininkas blaivus, nuostolius kompensuoja draudimo bendrovė“, – patikino S.Aliukonis.

Antradienio popietę Kaune užfiksuotas dar vienas eismo įvykis. Avarijoje Partizanų ir Birželio 23-osios gatvių sankryžoje žmonės, pirminiais duomenimis, rimčiau nesužaloti, tačiau įvykis šiame kvartale gerokai apsunkino transporto judėjimą.

Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Kur stovi policija Kaune“/Avarija Partizanų ir Birželio 23-osios gatvių sankryžoje Kaune
Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Kur stovi policija Kaune“/Avarija Partizanų ir Birželio 23-osios gatvių sankryžoje Kaune
Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Kur stovi policija Kaune“/Avarija Partizanų ir Birželio 23-osios gatvių sankryžoje Kaune
Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Kur stovi policija Kaune“/Avarija Partizanų ir Birželio 23-osios gatvių sankryžoje Kaune

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius