Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 26 /16:12

„Via Baltica“ virto čiuožykla: į atitvarus trenkėsi vaikus vežęs autobusiukas, ant kelio apvirto vilkikas

Šeštadienio rytas prasidėjo nelaime Prienų rajone, po kurios buvo uždarytas eismas viena puse kelyje Marijampolė-Kaunas. Maždaug 16 val. eismas kelio atkarpoje atnaujintas.
Avarija kelyje „Via Baltica“
Avarija kelyje „Via Baltica“ / 15min skaitytojo nuotr.

Kaip pranešė Policijos departamentas, apie 8 val. 30 min. Prienų raj., kelyje A5, Marijampolė–Kaunas, autobusas, kuriame važiavo 5 vaikai, gimę 2011 m., vyko iš Marijampolės į futbolo varžybas Kaune.

Kaip pirminėje informacijoje nurodė policija, autobusiuką lenkimo metu sumėtė, jis kliudė lenkiamą krovininį automobilį ir trenkėsi į kelio atitvarus.

Pirminiais duomenimis, sužalotas vienas berniukas, kuriam prakirstas antakis.

Dėl apvirtusio krovininio automobilio buvo uždarytas eismas viena juosta, automobiliai nukreipti senu keliu Kaunas–Marijampolė.

Kaip 15min sužinojo Alytaus apskrities policijoje, avarija įvyko ties Veiveriais. Čia eismas buvo uždarytas viena juosta Kauno link. Vis tik avarijos vietoje – ties Veiveriais – eismo sąlygos itin prastos, tad eismas sutrikęs ir priešinga kryptimi.

Vaikus vežusio autobusiuko savininkas: su vilkiku kontakto nebuvo

Šeštadienio popietę į 15min kreipėsi vaikus vežusio autobusiuko savininkas, kurio teigimu, avarijos aplinkybės buvo visai kitokios nei pranešė policija.

VIDEO: Avarija kelyje „Via Baltica“

Pasikalbėjęs su vaikus vežusio autobusiuko vairuotoju, jo savininkas tikino, kad su vilkiku autobusiukas nesusidūrė ir jo net nelietė. O nuo kelio autobusiukas nuvažiavo dėl siaubingai slidžios kelio dangos, mat transporto priemonė tapo tiesiog nevaldoma.

„Toje vietoje, kur įvyko avarija, kelias virtęs tikra čiuožykla. Aš pats per ten važiavau apie 6.30 val, tad mačiau, kokios ten sąlygos.

Kaip man pasakojo vairuotojas, važiuojantį autobusiuką sumėtė, jis tapo nevaldomas, trenkėsi į atitvarus, tada dar keletą kartų apsisuko ir sustojo.

Priešais važiavo du krovininiai automobiliai, vieną jų irgi sumėtė, jis trankėsi į atitvarus ir nuvirto ant kelio“, – redakcijai pasakojo telefonu susisiekęs autobusiuko savininkas, pasidalinęs ir eismo įvykio nuotraukomis.

„Autobusiukas jokio kontakto nė su vienu krovininiu automobiliu neturėjo“, – pridūrė.

15min skaitytojo nuotr./Avarija kelyje „Via Baltica“: vaizdas Kauno kryptim
15min skaitytojo nuotr./Avarija kelyje „Via Baltica“: vaizdas Kauno kryptim

Tuo tarpu ant kelio nuvirtusio vilkiko vairuotojas po avarijos tikino, specialiai krovininį automobilį nukreipęs į atitvarus po to, kai per veidrodėlį pamatė, kad autobusiukas tapo nebevaldomas. Tai jis padarė tam, kad išvengtų susidūrimo, kuris galėjo baigtis kur kas didesne tragedija.

Naujausiais duomenimis, eismas šiame „Via Baltica“ ruože atnaujintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius