Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švėkšnos nepilnamečių prostitucijos byloje dedami taškai

Trečiadienį pradėtos skaityti baigiamosios kalbos didelės apimties nepilnamečių prostitucijos ir sąvadavimo byloje, sudrebinusioje Švėkšnos specialaus ugdymo centrą. Ši byla Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjama jau metus. Į teisiamųjų suolą sėdo keturios savo bendraamžes pardavinėjusios buvusios centro auklėtinės ir keturi nepilnametes pirkę vyrai. Kaltinamiesiems siūlomos laisvės atėmimo bausmės nuo 4 iki 13 metų.
Vadinamojoje Švėkšnos prostitucijos byloje įtarimai pareikšti keturioms merginoms ir keturiems vyrams, pirkusiems paaugles.
Vadinamojoje Švėkšnos prostitucijos byloje įtarimai pareikšti keturioms merginoms ir keturiems vyrams, pirkusiems paaugles. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Skandalas Švėkšnos specialaus ugdymo centre, dabar pavadintame „Diemedžiu“, kilo 2014-ųjų gruodį, kai buvo paviešinta apie prekybą moksleivių kūnais. Išaiškėjo, kad šio centro auklėtinės vertė kitas už pinigus tenkinti atvažiuojančių vyrų seksualinius įgeidžius.

Kaltinimai šioje byloje pareikšti keturioms merginoms ir keturiems vyrams. Visi keturi praeityje jau buvo teisti. Trečiadienį teisme jie jautėsi itin ramiai.

Kiek kitaip jautėsi keturios jaunosios sąvadautojos. Merginos kikeno, dangstėsi veidus. Teismų slenksčius jau daugiau nei metus minančios merginos dabar gyvena savarankiškai.

Nustatyta, kad gyvendamos Švėkšnos ugdymo centre jos trejus metus vyrams pardavinėjo šešias 14-17 metų bendramoksles. Už seksualines paslaugas buvo mokama po 15-16 eurų, kartais atsiskaitoma maistu, alkoholiu, cigaretėmis.

Vyrai teisme aiškino nežinoję, kad merginos – dar nepilnametės. Tačiau teisėsaugininkai suabejojo jų teiginiais – merginas jie neretai pasitikdavo prie ugdymo centro, todėl turėjo žinoti, kad šios – nepilnametės.

A.Jašinskienės/15min.lt  nuotr./Nepilnametes seksui pirkę vyrai dangstė savo veidus.
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Nepilnametes seksui pirkę vyrai dangstė savo veidus.

Vyrams už naudojimąsi merginų kūnais gresia iki 5 metų nelaisvės, paaugles pardavinėjusioms merginoms – iki 15 metų.

Trečiadienį Klaipėdos apygardos teisme pradėtos skaityti baigiamosios kalbos.

„Byla didžiulės apimties, yra daug kaltinamųjų, aukų, todėl teismas numatė tams skirti kelias dienas. Vien mano baigiamoji kalba surašyta 30 lapų“, – teigė Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ruslanas Ušinskas.

Teismo atstovas Kęstutus Butvydas BNS sakė, kad prokuroras kaltinamosioms merginoms prašo skirti laisvės atėmimo bausmes nuo 4 iki 8 metų, o kaltinamiesiems vyrams – laisvės atėmimo bausmes nuo 5 iki 13 metų. Vienam kaltinamajam dar prašoma skirti maždaug 3,7 tūkst. eurų baudą.

Nuosprendis bus skelbiamas po beveik dviejų mėnesių – kovo 24 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius