Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švenčionių rajone pasieniečiai vaikėsi kontrabandinių cigarečių gabentoją

Švenčionių rajone Ignalinos rinktinės pasieniečiai vaikėsi automobilį „Nissan Almera“, kuriuo buvo gabenamas baltarusiškų cigarečių krovinys. Po gaudynių šią mašiną miške metęs vairuotojas paspruko. Netrukus Pabradėje pasieniečiai sustabdė „Audi A6“, kuriuo, įtariama, važiavo jų ieškotas bėglys.
Kontrabanda
Kontrabanda / VSAT nuotr.

Kaip praneša Valstybė sienos apsaugos tarnyba (VSAT), penktadienį Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos ir Kriminalinės žvalgybos skyriaus pasieniečiai Švenčionių rajono Daumilų kaimo prieigose, kelyje Švenčionys – Vilnius, pastebėjo dideliu greičiu link sostinės lekiantį automobilį „Nissan Almera“. 

Pasieniečiai visureigiu įjungtais šviesos ir garso signalais „Nissan Almera“ pradėjo stabdyti, o vėliau – vytis. Jo vairuotojas nestojo ir vis stengėsi atitrūkti nuo pasieniečių.  Supratęs, kad pagrindiniu keliu pasprukti nepavyks, likus maždaug puskilometriui iki Pabradės bėglys staigiai nusuko į šalutinį miško keliuką. 

Palėkęs dar kelis kilometrus mišku „Nissan Almera“ vairuotojas staigiai sustojo ir iššokęs iš mašinos pasislėpė miške. Į įvykio vietą buvo iškviestas VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi. Jis bėglio pėdsakais atsekė iki apleistos fermos pastato. Čia pėdsakai dingo.

„Nissan Almera“ salone ir bagažinėje pasieniečiai rado 6 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Netrukus paiešką vykdę VSAT pareigūnai sustabdė per Pabradę link Vilniaus važiavusį automobilį „Audi A6“, kuriuo vyko 4 asmenys. Vienas jų, įtariama, buvo pasprukęs „Nissan Almera“ vairuotojas.  Šį 32 metų Vilniaus gyventoją VSAT pareigūnai uždarė į areštinę. 

VSAT Ignalinos rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų. 

Vėliau vilniečiui pareiškus įtarimus ir skyrus rašytinį pasižadėjimą neišvykti vyras buvo paleistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius