-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Švenčionių rajone prie pirties kontrabandą palikę vyrai sutiko pasieniečius

Adutiškyje pasieniečiai sulaikė du Švenčionių rajono gyventojus, gabenusius ir slėpusius 1000 pakelių cigarečių. Vyrams gresia tūkstantinės baudos.
Rasta kontrabanda
Rasta kontrabanda / VSAT nuotr.

Ketvirtadienio vakarą VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Adutiškio pasienio užkardos pareigūnai vykdė tarnybą pasienio ruože, Švenčionių rajono Adutiškio miestelio ribose. Maždaug apie 50 metų nuo sienos su Baltarusija pasieniečiai pastebėjo du vyrus, einančius link valstybės sienos.

Pasekę juos VSAT pareigūnai pamatė, kaip priėję prie sienos asmenys paėmė čia gulėjusį krovinį ir pajudėjo atgal. Manoma, kad šį krovinį kontrabandininkai iš Baltarusijos tiesiog permetė į Lietuvą nepažeisdami sienos linijos, praneša VSAT.

Vyrai nešulį atnešė prie čia pat esančio gyvenamojo namo pirtelės ir čia jį paslėpė krūmuose. Tuomet nešikai pasuko į skirtingas puses, bet buvo sulaikyti pasieniečių. Paaiškėjo, kad jie yra Švenčionių rajono gyventojai, abu 45-erių.

VSAT nuotr./Rasta kontrabanda
VSAT nuotr./Rasta kontrabanda

Ryšulyje, apvyniotame polietilenu, su pritvirtintomis petnešomis pasieniečiai aptiko 1000 pakelių cigarečių ,,Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo Švenčionių rajono gyventojams pradėtos administracinės teisenos. Už tai vienam vyrui gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Kitas tokį nusižengimą padarė pakartotinai, todėl jam gresianti bauda yra 5760 iki 6000 eurų.

Po apklausos pasieniečiai nešikus paleido, įteikę jiems šaukimus atvykti į teismą. Cigaretės saugomos Adutiškio pasienio užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius