-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šventes už grotų turėjęs švęsti Vadimas Kastujevas paleistas už užstatą

Nelegalia prekyba prabangiais mobiliaisiais telefonais ir tauriaisiais metalais kaltinamas verslininkas Vadimas Kastujevas paleistas į laisvę už užstatą, rašo „Lietuvos rytas“.
Vadimas Kastujevas
Vadimas Kastujevas / Kadras iš TV3 Žinių
Vilniaus apygardos prokuroras Mindaugas Ražanskas, kontroliuojantis Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) atliekamą ikiteisminį tyrimą, tvirtino, kad kardomoji priemonė verslininkui ir dar vienam asmeniui, kurie buvo suimti spalio 30 dieną, pakeista, nes išnyko suėmimo pagrindai.

V.Kastujevas su kitais grupuotės nariais buvo sulaikytas, o netrukus teismas jį leido suimti 2 mėnesiams. Savo kaltės verslininkas nepripažino, todėl suėmimą apskundė aukštesnės instancijos teismui, bet ir Vilniaus apygardos teismas jo į laisvę nepaleido.

FNTT duomenimis, tarptautinėje organizuotoje grupuotėje, kuri Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) šalyse prekiavo tauriaisiais metalais ir prabangiais mobiliojo ryšio telefonais „Vertu“, veikė 13 Lietuvos piliečių, tarp jų – V.Kastujevas. Grupuotė taip pat šiose šalyse įsigytus tauriuosius metalus gabendavo į Europos Sąjungą. Ši nelegali veikla valstybei padarė ne vieną milijoną litų nuostolių. FNTT duomenimis, bazinio „Vertu“ telefono kaina yra 5 tūkst. eurų (17,26 tūkst. litų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius