-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventinį savaitgalį Lietuvoje per gaisrus žuvo 6 žmonės, 9 buvo išgelbėti

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) apibendrino karščiausius praėjusio šventinio savaitgalio keturių parų (gruodžio 31 d. – sausio 3 d. įvykiai) įvykius.
Įvykio vietoje
Asociatyvinė iliustracija: gaisras Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Gruodžio 31-ąją ir per kitas 3 paras Lietuvoje gaisruose žuvo 6 žmonės, nuo traumų nukentėjo 7 gyventojai ir 9 buvo išgelbėti. Ugniagesiai gelbėtojai šalyje gesino 224 gaisrus, taip pat atliko 55 gelbėjimo darbus, pirmadienį praneša PAGD atstovai.

Naujųjų metų išvakarėse ugnis pasiglemžė 3 žmonių gyvybes. Ketvirtadienį, vakare, Vilniuje, Daugėliškio gatvėje, atvira liepsna degė 4-ių butų gyvenamasis namas. Ugniagesiai, degančiame kambaryje, rado smarkiai apdegusį žmogaus kūną. Išdegė namo vidus, nudegė ir išardyta dalis stogo.

Prieš pat Naujųjų vidurnaktį gautas pranešimas, kad Pasvalio rajone, Pumpėnų miestelyje, Pasvalio gatvėje, dega gyvenamasis namas ir jo viduje gali būti žmonių. Atvykę ugniagesiai, lauke prie namo rado apdegusį vyro kūną, o namo viduje rastas apdegęs moters kūnas. Išdegė dalis patalpų, sudegė jose buvę namų apyvokos daiktai.

O pirmąją Naujųjų metų dieną gaisruose žuvo 3 žmonės.

Penktadienio rytą Šalčininkų rajone, Mikantonių kaime, liepsnojo gyvenamasis namas. Jo viduje rastas vyro, gimusio 1968 metais, smarkiai apdegęs kūnas. Nudegė apie 70 kv. m namo stogo, išdegė jo vidus.

Dar kitų 2 žmonių gyvybes ugnis nusinešė, apie 22 val. Kėdainių rajone, Vilainių kaime, Melioratorių gatvėje esančiame bendrabutyje. Atvira liepsna degė vienas iš butų. Bute lovoje rasti ir išnešti vyro, gimusio 1972 metais, ir moters, gimusios 1959 metais, smarkiai apdegę kūnai. Medikai konstatavo abiejų mirtį. Per gaisrą iš 1-ojo ir 2-ojo aukšto išvesti 9 gyventojai. 2 gyventojai, bandydami išeiti iš patalpų, susižalojo rankas. Jie perduoti medikams. Išdegė butas, aprūko bendrojo naudojimo koridorius. Nelaimių aplinkybės tiriamos.

Ketvirtadienį, apie 17 val., gaisras kilo Birštono savivaldybėje, Panartiškių kaime. Čia sudegė pirtis, o per gaisrą nukentėjęs vyras perduotas medikams.
Penktadienį, apie pusę trijų dienos, gautas pranešimas, kad Kaune, Jonavos gatvėje, prie Neries upės, dega palapinė. Atvykus ugniagesiams, palapinė buvo užgesusi, o jos viduje rasti moters, apie 50 metų amžiaus, palaikai. Bandydamas iš palapinės ištraukti moterį, vyras apdegė dešinę ranką. Jis perduotas medikams. Šį įvykį tiria policija.

Penktadienį, prieš vidurnaktį, Vilniaus rajone, Kulių kaime, liepsnojo gyvenamasis namas ir su juo sublokuotas garažas. Nukentėjusi moteris išvežta į ligoninę. Per gaisrą sudegė namo stogas, garažas ir jame stovėjęs automobilis „VW Passat“. Perdegė ir išardyti perdengimai, viduje apdegė baldai ir namų apyvokos daiktai. Nuo ugnies apsaugoti du kambariai.
Sekmadienio naktį, gaisras kilo Šilalės rajone, Žemaitės gatvėje esančiame daugiabučio namo rūsyje. Iš butų evakuota 10 namo gyventojų. Jie laikinai buvo išvežti į Šilalės miesto ligoninę. Gaisre sudegė ir išdegė 5 sandėliukai.
Apie pusę septynių ryto Utenos rajone, Voverynės viensėdyje, atvira liepsna degė sodo namo stogas. Per gaisrą vyras apdegė kojas. Jis perduotas medikams. Sudegė namo stogas ir namų apyvokos daiktai.  

Apie 16 val. Vilniuje, Minties gatvėje, daugiabutyje ant viryklės pridegė maistas. Kaimynas moterį išvedė iš buto. Ji perduota medikams. Įtariama, kad moteris apsinuodijo dūmais.

Penktadienį, apie 18 val. Mažeikiuose, M.Daukšos gatvėje, atvira liepsna degė grupei savininkų priklausantis garažų angaras. Jo viduje degė transportas ir įvairūs degūs skysčiai. Per gaisrą sudegė angaras, vienoje jo dalyje 2 keleiviniai autobusai ir 1 mikroautobusas, o kitoje jo dalyje 3 mikroautobusai. Iš pastato spėta išvaryti 3 mikroautobusus, išnešti 2 deguonies ir 2 dujų balionus. Išsaugoti šalia angaro stovėję 2 keleiviniai autobusai, dujovežis  ir mikroautobusas.

Gaisrų aplinkybės tiriamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius