Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 03 /14:41

Tadeušas Vasilevskis, pravarde Gibonas, prašėsi į laisvę, nes nori globoti neįgalų pagyvenusį tėvą

Teismas sostinėje sprendė, ar leisti laikyti suimtą garsų buvusios „Vilniaus brigados“ veikėją, pravarde Gibonas. Nutarta T.Vasilevskį laikyti nelaisvėje dar 2 mėnesius.
Tadeušas Vasilevskis
Tadeušas Vasilevskis, pravarde Gibonas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos prokuratūra prašo leisti laikyti garsų buvusios „Vilniaus brigados“ veikėją Tadeušą Vasilevskį suimtą dar 3 mėnesius.

Gibonas yra suimtas kokaino platinimo byloje.

Klausimą dėl kardomosios priemonės T.Vasilevskiui pirmadienio popietę sprendžia Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas.

Vyriškis prašo teismo taikyti jam ne pačią griežčiausią kardomąją priemonę motyvuodamas noru globoti savo tėvą, gimusį 1939 metais.

T.Vasilevskiui gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų. Vilnietis įkliuvo, kai už 3 000 litų įsigijo šiek tiek kokaino, o birželio 2 dieną dalį jo už 300 litų pardavė vienam asmeniui.

„Aš neprekiavau, aš pavaišinau. O kodėl jis man pinigus padėjo, aš nežinau“, – teismą tikino kaltinamasis.

Šioje proceso stadijoje nėra sprendžiamas T.Vasilevskio kaltės klausimas, tačiau teisėja Aušra Valinskienė klausė, kaip jis vertina jam pareikštus sunkius kaltinimus. „Visiškai su viskuo sutinku. Bet norėčiau pakeistos kardomosios priemonės. Norėčiau rasti globėją sergančiam savo tėvui“, – pasakojo T.Vasilevskis, kuris registruotas tuo pačiu adresu, kaip ir senolis.

Norėdama susidaryti įspūdį, kaip mąsto ir kaip laisvėje galbūt elgtųsi T.Vasilevskis, teisėja A.Valinskienė posėdžio metu klausinėjo jo įvairių dalykų. „Jūs pats narkotikus vartojate?“ – tiesiai šviesiai pasiteiravo teisėja.

„Kartais“, – ramiai atsakė kaltinamasis.

Jis pasakojo, kad iki suėmimo dirbo vadybininku bendrovėje „Auksnis Asilas“. Ieškodamas auksą norinčių parduoti klientų jis per mėnesį uždirbdavo 2 000-3 000 litų, su algos priedais už rezultatus priedais – iki 5 000 litų. Anot T.Vasilevskio, pinigų jam pakakdavo ir narkotikais prekiauti jam tikrai nebuvo reikalo.

Papildyta 14.41 val. Pirmadienio popietę paaiškėjo, kad prokuratūros prašymą teisėja A.Valinskienė tenkino iš dalies. Laikyti suimtą T.Vasilevskį teismas leido 2 mėnesius, terminą skaičiuojant nuo rugsėjo 4 dienos.

Teismas atsižvelgė į tai, kad T.Vasilevskis kaltinamas padaręs sunkų nusikaltimą, už kurį jam gresia ilgo laisvės atėmimo bausmė. Teisėjos vertinimu, dėl to kaltinamasis gali bėgti, slėptis nuo teismo. Teisėja taip pat neatmeta galimybės, jog anksčiau jau teistas ir būtent su kvaišalais reikalų turėjęs vilnietis laisvėje galėtų daryti naujus nusikaltimus.

Kaip T.Vasilevskiui nepalankią aplinkybę teismas įvertino ir tai, kad vyras nėra sukūręs šeimos. Beje, pirmadienį į teismą palaikyti Tadeušo buvo atvykusi jo mylimoji.

Nutartyje teigiama, kad buvo atsižvelgta į jo tėvo negalavimus, taip pat turimą oficialų darbą ir nuolatinę gyvenamąją vietą, tačiau vien šių aplinkybių nepakako, kad būtų galima skirti T.Vasilevskiui ne pačią griežčiausią kardomąją priemonę.

Gibono ir dar vieno vilniečio baudžiamąją bylą dėl kokaino teismas rengiasi atversti jau šį mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius