Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Teisėją papirkti bandęs advokatas Adomas Jonauskas išgirdo nuosprendį

Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėją papirkti bandęs advokatas Adomas Jonauskas turės sumokėti 100 MGL (13 tūkst. litų) dydžio baudą. Tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė Šiaulių apylinkės teismas.
Adomas Jonauskas
Adomas Jonauskas / Etaplius.lt nuotr.

Advokatas Adomas Jonauskas buvo sulaikytas balandžio 29-ąją, kai Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėjui Mindaugui Klemeniui perdavė 3 tūkst. litų kyšį.

9-erių metų advokatavimo patirtį turintis vyras areštinėje praleido keturias paras, todėl iš teismo skirtos baudos bus išskaičiuoti 8 MGL (1 040 litų).

Kaip ketvirtadienį rašo Šiaulių krašto naujienų svetainė etaplius.lt, po teismo posėdžio A. Jonauskas teigė norintis susipažinti su bylos medžiaga ir tik tada nuspręs, ar skųsti nuosprendį. Pasiteiravus, ar šis įvykis ir nepalankus teismo nuosprendis reiškia advokato karjeros pabaigą, A. Jonauskas nieko neatsakė.

Kyšininkavimo istorija prasidėjo kai A. Jonauskas susidomėjo buvusio kaimyno Vytauto Venskaus, kuris ne pirmą kartą įkliuvo vairuodamas automobilį būdamas girtas. Vyrai svarstė, kaip galima būtų išvengti pažįstamo verslininko V. Venskaus automobilio konfiskacijos. A. Jonauskas kreipėsi į bylą nagrinėti turėjusi teisėją.

Jis teisėją gerai pažinojo ir dėl to išdrįso jo paprašyti, kad svarstant bylą mašina pritaikyta invalidumą turinčiam žmogui nebūtu konfiskuota.

Tik po susitikimo su teisėju advokatas susitiko su verslininku V. Venskumi ir iš jo paėmė 10 tūkst. litų atlygį. Pinigai buvo sumokėti iškart, tik eurais.

Kyšininkavimo bylą nagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismas pastebėjo, kad advokatas su tariamu klientu nebuvo sudaręs ir nesudarė jokios atstovavimo sutarties ir pinigų paėmimo tinkamai neįformino. Gavęs pinigus advokatas suskubo dalį jų perduoti teisėjui. Voką su 3 tūkst. litų A. Jonauskas jau kitą dieną padėjo ant teisėjo darbo stalo ir buvo sulaikytas STT pareigūnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius