-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisiama Klaipėdos licėjaus direktorė Regina Kontautienė: „Esu nekalta“

Klaipėdos apygardos teisme penktadienį pradėta nagrinėti piktnaudžiavimu tarnyba, svetimo turto pasisavinimu, dokumentų klastojimu kaltinamos Klaipėdos licėjaus direktorės Reginos Kontautienės byla. Teisme ji patikino nelabai suprantanti, kuo yra kaltinama, ir esanti visiškai nekalta.
Klaipėdos licėjaus vadovė Regina Kontautienė
Klaipėdos licėjaus vadovė Regina Kontautienė / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

R.Kontautienės pavardė teisėsaugos akiratyje atsirado 2017-aisiais. Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai sulaikė prestižine laikomos švietimo įstaigos vadovę, ji dvi paras praleido kameroje. Atliktos kratos jos namuose Klaipėdoje ir Juodkrantėje, darbovietėje. Pareikšti įtarimai, jog moteris beveik už 30 tūkst. licėjaus eurų susiremontavo sau priklausančius butus Klaipėdos senamiestyje ir Juodkrantėje, pirko baldus, buitinę techniką, kosmetiką, netgi maistą sau ir augintiniui. Vėliau esą šias išlaidas bandė pagrįsti klastodama dalininkų susirinkimų protokolus.

Bylos duomenimis, viešosios įstaigos „Klaipėdos licėjus“ direktorė R.Kontautienė įtikino kolegę, tuometinę dalininkę Eloną Kerpienę, jog įgyvendinant tarptautinio bakalaureato programą reikėtų pasirūpinti būstu atvykstantiems pedagogams ar mokiniams.

Esą buvo pavesta išsiaiškinti, kiek kainuotų tokios paslaugos viešbučiuose, kiek kainuoja 2-3 kambarių butų nuomos Klaipėdos senamiestyje.

Teigiama, kad susirinkime susitarta, kad pagal panaudos sutartis galima panaudoti du R.Kontautienei priklausiusius butus – J.Zauerveino gatvėje Klaipėdos gatvėje ir L.Rėzos gatvėje Juodkrantėje. Direktorė teisme tikino, jog buvo susitarta, jog už licėjaus lėšas šie du butai bus remontuojami, kad būtų tinkami svečiams priimti.

Iš licėjaus lėšų butų remontui buvo išleista per 22,6 tūkst. eurų: pirktos statybinės medžiagos, buitinė technika, televizoriai.

Klausimų sukėlė „IKEA“ pirktas virtuvės komplektas. Šis rastas toje pačioje J.Zauerveino gatvėje, tik R.Kontautienės brolio bute.

Ikiteisminio tyrimo metu taip pat nustatyta, kad iš licėjaus sąskaitos buvo perkama kosmetika, apmokėta direktorės narystė „Rotary“ organizacijoje, netgi kačių maistas ir kraikas.

Vėliau, kaltinimą palaikančios prokuratūros teigimu, moteris bandė pagrįsti išlaidas klastodama susirinkimų protokolus. Taip esą buvo siekiama asmeninės naudos prisidengiant viešosios įstaigos veikla.

Nustatyta, kad likus kelioms dienoms iki sulaikymo ji skrido į Londoną, tačiau labai greitai – jau kitą dieną grįžo į Lietuvą. Vėliau nustatyta, kad grįžusi moteris savo darbo kompiuteriu per paieškų svetaines ieškojo panaudos sutarčių sudarymo ir nutraukimo sutarčių formų, „protokolavo“ realybėje net neįvykusius susirinkimus.

R.Kontautienė teisme tikino nusikaltimo nepadariusi ir dalies kaltinimų nesuprantanti – juk ji nėra valstybės tarnautoja, o pagal prokuratūros kaltinimus prilyginama. „Aš esu direktorė ir dalininkė privataus ūkio subjekto, nesiekiančio pelno. Nesu valstybės tarnautoja“, – tikino moteris.

Ji pasakojo sėdėjusi viename kabinete su tuometine dalininke E.Kerpiene, derinusi veiksmus, būta ir žodinių susitarimų, kurie ne visada būdavo įforminami.

Anot jos, ne kartą buvo kalbėta apie jai priklausančių butų panaudojimą licėjaus labui, sutarta, kad tai geriausias sprendimas.

Teisme direktorė tikino, kad, pamačius, jog remontui išleista didesnė pinigų suma nei planuota, pinigai sugrąžinti į licėjaus sąskaitą.

Už pirktus baldus vėliau sumokėjo ir R.Kontautienės brolis. Esą beveik 5 tūkst. eurų kainavęs virtuvinis komplektas jos butui netiko.

Kosmetika, anot klaipėdietės, taip pat buvo pirkta ne jai, o pedagogams apdovanoti už įvairius nuopelnus, gimtadienių proga.

Byloje taip pat fiksuota, kad beveik 850 eurų „Klaipėdos licėjus“ sumokėjo „Rotary“ klubui už direktorės narystę.

„Nematau tame nieko blogo. Tai gana įprasta praktika. Iš tiesų manau, kad atstovaudama licėjui šioje organizacijoje padariau daugiau naudos“, – aiškino ji. Direktorė negalėjo paaiškinti, kaip iš licėjaus sąskaitos buvo sumokėta už katės maistą ir kraiką. „Šito nepamenu. Galbūt tai kažkokia klaida“, – teigė R.Kontautienė.

Prieš šios bylos Klaipėdos apygardos teisme bus grįžtama gruodį. Ketinama apklausti bylos liudininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius