Teisiami Kalvarijoje pagrobęs moterį, ją prievartavęs ir nužudęs Tautvydas Plečkaitis bei jo bendrininkai Žydrūnas Cibulskas ir Rolandas Jankauskas

Į Kauno apygardos teismą pirmadienį atvesdintas įtariamas prieš metus Kalvarijoje įvykdęs žiaurų nusikaltimą Tautvydas Plečkaitis. Jo bendrininkai nesuimti.
Teisme
Tautvydas Plečkaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

T.Plečkaitis kaltinamas tuo, kad pernai birželį Kalvarijos savivaldybėje būdamas apsvaigęs nuo alkoholio automobilyje seksualiai prievartavo, o vėliau, siekdamas nuslėpti šį nusikaltimą, nužudė moterį.

Pasak moters, įtariamieji garsėjo mieste kaip chuliganai.

Kaip prieš teismo posėdį pasakojo nužudytosios 32 metų Neringos Lietuvninkaitės motina Nijolė Zavistauskienė, jos dukra ėjo iš parduotuvės kartu su draugu ir dar vienu vyru.

Netoli karjero prie jų sustojo automobilis, kuriuo važiavo trys vyrai. „Ji juos pažinojo, nes mokėsi vienoje mokykloje, buvo bendraamžiai“, – pasakojo motina.

Pasak moters, įtariamieji garsėjo mieste kaip chuliganai.

Automobilį vairavo Žydrūnas Cibulskas. Jis kartu su Rolandu Jankausku moterį jėgą įsodino į automobilį, sumušė kartu buvusį draugą ir dar vieną vyrą.

Bylos duomenimis, Ž.Cibulskas vairuodamas dar tyčia kliudė dviratį vedusį merginos draugą. Jam nugriuvus Ž.Cibulskas tyčia pervažiavo gulintį dviratį.

Pareigūnams sulaikant įtariamąjį T.Plečkaitį, šis grasino policininkams peiliu ir priešinosi.

Šiuo metu jis suimtas.

Teismui pirmadienį nepavyko pradėti bylos nagrinėjimo, nes Ž.Cibulskas pareiškė, kad nepratęsė sutarties su advokatu ir paprašė paskirti valstybės garantuojamą gynybą. „Neturiu pinigų“, – teismui teigė jis.

Posėdį nuspręsta atidėti iki liepos 2 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius