Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas atnaujino įrodymų tyrimą policijos skyriaus viršininkės Renatos Skimundrės byloje

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį nepaskelbė nuosprendžio piktnaudžiavimu ir kyšininkavimu kaltinamos Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Valdymo organizavimo skyriaus viršininkės Renatos Skimundrės baudžiamojoje byloje. Teisėjas Vladislavas Lenčikas nusprendė atnaujinti įrodymų tyrimą ir į posėdžius kviesti liudytojus.
 Renata Skimundrė
Renata Skimundrė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Teismas nustatė, kad kai kurios aplinkybės neišsamiai ištirtos, du liudytojai bus kviečiami pakartotinai, nes jų parodymai susiję su pareikšto kaltinimo pagrįstumu“, – sakė teisėjas. Jis taip pat pažymėjo, kad teismas turi būti aktyvus nagrinėdamas ylą, todėl turi kviesti papildomą liudytoją.

Įtarimų sulaukusi pareigūnė yra laikinai nušalinta nuo pareigų.

Vilniaus apygardos prokuratūros kaltinamajame akte skelbiama, kad R.Skimundrė įtariama iš verslininko kyšius ėmusi tiesiog darbo kabinete komisariato patalpose Birželio 23-iosios gatvėje.

Ji įtariama per du kartus paėmusi 9 tūkst. litų kyšį iš bendrovės „Alpera“ vadovo Pauliaus Maciulevičiaus už palankų sprendimą šiai bendrovei vykdant viešuosius pirkimus. Bylos duomenimis, įtariama, kad policininkė pareikalavo kyšio iš verslininko, o šis vėliau perdavė pareikalautas sumas.

R.Skimundrė buvo paskirta komisariato Viešųjų pirkimų komisijos pirmininko pavaduotoja.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Paulius Maciulevičius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Paulius Maciulevičius

2012 metais Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas buvo nusprendęs įsigyti suvenyrų su policijos simbolika, todėl paskelbtas viešas pirkimas apklausos būdu.
Įtariama, kad R.Skimundrė pranešė bendrovės direktoriui apie būsimus viešuosius pirkimus, suderino sąlygas ir sudarė išskirtines sąlygas įgyti pranašumą prieš kitas bendroves.

Prokuroras Remigijus Matevičius yra sakęs, kad savo veiksmais R.Skimundrė sumenkino policijos prestižą, diskreditavo pareigūno vardą.

Kartu su ja teisiamas ir kyšius esą davęs „Alperos“ direktorius P.Maciulevičius.

Kartu su pareigūne teisiamas ir kyšius esą davęs „Alperos“ direktorius P.Maciulevičius.

Pirmame bylos nagrinėjimo posėdyje kaltinamieji buvo pareiškę, kad parodymus duos tik po liudytųjų apklausų. Šioje byloje liudijo būrys Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų.

Kaip skelbta, 2012 metų rugsėjį Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo, papirkimo, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo vykdant viešuosius pirkimus, atliko kratas bendrovėse ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Valdymo organizavimo skyriaus viršininkės R.Skimundrės kabinete.

Po atliktų kratų bendrovės direktoriui ir R.Skimundrei buvo įteikti pranešimai apie įtarimą.
Teismo nutartimi pareigūnė buvo nušalinta nuo pareigų. Ji skundė nušalinimą, tačiau teismas skundą atmetė.

„Alpera“ reklamuojasi, kad yra dailiųjų ir juvelyrinių spalvotųjų metalų dirbinių projektavimo, gamybos ir prekybos įmonė. Pagrindinė jos produkcija – verslo dovanos, ordinai, medaliai, ženkliukai, pareigūnų skiriamieji ženklai, prizai, suvenyrai, papuošalai. Įmonė skelbia, kad jos nuolatiniai klientai – Seimas, Prezidentūra, Vyriausybė, ministerijos, Kūno kultūros ir sporto departamentas, Muitinės departamentas, Valstybės sienos apsaugos tarnyba, bankai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius