-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teismas deda tašką intrigų kupinoje boksininko dramoje: E.Petrauskas dėl kanapių primušė neįgalų vaikiną

Po ilgai trukusių ginčų Kauno apygardos teisme pagaliau padėtas taškas boksininko Evaldo Petrausko istorijoje. Jis nuteistas, nes Alytuje dėl kanapių primušė neįgalų vaikiną, nors pats savo kaltę kategoriškai neigė ir tvirtino nusikaltimo metu buvęs visai kitur.
Evaldas Petrauskas teisme
Evaldas Petrauskas teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Visa ši istorija nutiko dar 2017 metų vasario 28-ąją. Tądien E.Petrauskas leido laiką su savo širdies drauge. Pastaroji paskambino pažįstamam ir paprašė jo paimti kanapių ir degtinės.

Visi trys jie patraukė prie ežero, kur girtavo ir svaiginosi. Galiausiai dėl kanapių kilo konfliktas, supykęs boksininkas parvertė neįgalų vaikiną ant žemės ir mažiausiai triskart rankomis ir kojomis trenkė jam į galvą.

Ginti smurtaujančio boksininko stojo jo draugė, kuri protinę negalią turinčiam vaikinui pareiškė, kad jis pats kaltas dėl sumušimo ir jei skųsis pareigūnams, su juo nebedraugaus.

„Nebūk boba, būk vyras“, – tokius E.Petrausko draugės žodžius teisme prisiminė nukentėjusysis.

Vaikinas net neplanavo skųstis, tačiau kitą dieną smarkiai sutino veidas, todėl jam teko vykti į ligoninę. Medikai nustatė žandikaulio lūžį ir iškvietė policininkus.

Šiems jis pamelavo, kad jį sumušė nepažįstami asmenys. Už melagingus parodymus vaikinas jau nubaustas.

Maždaug po pusmečio, vasarą vaikinas susitiko su mergina, kuri tuo metu jau buvo išsiskyrusi su E.Petrausku ir savo buvusiam vaikinui labai norėjo atkeršyti.

Ji įkalbinėjo vaikiną ne tik pranešti tiesą pareigūnams, bet už pinigus pabendrauti su žiniasklaida ir papasakoti savo išgyvenimus. Vaikinas padėjo parašą ant jos surašyto pareiškimo policijai.

„Pasirašiau po pareiškimu, nes ji man žadėjo duoti sekso, – Kauno apygardos teisme pasakojo neįgalus jaunuolis. – O kai nesutikau eiti į televizijos laidą, ji man grasino kažką padaryti.“

Kad buvusi E.Petrausko mergina – gana žiauri, ji pripažino pati slapta užfiksuotame įraše su nukentėjusiuoju, kur jam grasina, kad ją supykdęs vaikinas net gali atsidurti reanimacijoje.

Liudytojai ją taip pat apibūdino kaip kerštingą, tad teismui reikėjo gerokai pasigilinti į visą istoriją, siekiant paneigti boksininko gynybinę versiją. Nes E.Petrauskas nuo pat pradžių tvirtino, kad visa ši istorija – tik buvusios merginos kerštas ir nieko jis nemušė.

Jis surado net du liudytojus, kurie tvirtino, kad tuo metu boksininkas buvo visai kitame mieste su jais. Bet E.Petrausko draugų parodymai atmesti kaip nepatikimi.

Teismas išklausęs nesusijusius liudytojus, įvertinęs bylos medžiagą ir tą aplinkybę, kad nukentėjusysis su mergina bet kokius santykius jau nutraukė ir jam nebėra prasmės meluoti, nusprendė boksininką pripažinti kaltu.

Apeliacinės instancijos teismas paliko galioti anksčiau priimtą nuosprendį, kuriuo E.Petrauskas pripažintas kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Jam metams apribota laisvė – boksininkas nuo 23 val. iki 6 val. privalo būti namie, nebent tai susiję su darbu. Jis taip pat turės atlikti 100 valandų viešųjų darbų.

Nukentėjusiajam jis turės atlyginti 1450 eurų padarytą žalą. Šis nuosprendis jau įsiteisėjęs, bet dar gali būti apskųstas Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius