-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nagrinės Lietuviškų degalinių sąjungos ir Konkurencijos tarybos ginčą

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) spaudai pranešė, kad spalio 30 dienos nutartimi priėmė nagrinėti Lietuviškų degalinių sąjungos skundą LR Konkurencijos tarybai dėl įpareigojimo iš naujo atlikti tyrimą.
Vilniaus apygardos administracinis teismas
Vilniaus apygardos administracinis teismas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Lietuviškų degalinių sąjunga kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, prašydama panaikinti kaip neteisėtą ir nepagrįstą LR Konkurencijos tarybos 2014-09-29 nutarimą, kuriuo buvo atsisakyta pradėti tyrimą dėl AB „ORLEN Lietuva“ veiksmų atitikties Konkurencijos įstatymo 7 str. reikalavimams. Pareiškėja prašo teismo įpareigoti Konkurencijos tarybą iš naujo spręsti tyrimo pradėjimo klausimą.

Lietuviškų degalinių sąjunga skunde teismui paaiškino, kad 2013-03-05 kreipėsi į LR Konkurencijos tarybą prašydama nustatyti, ar AB „ORLEN Lietuva“ nepiktnaudžiauja dominuojančia padėtimi žymėto dyzelino rinkoje parduodama žymėtą dyzeliną už AB „ORLEN Lietuva“ skelbiamą protokolinę kainą, tarpininkaujant UAB „Imlitex“. Konkurencijos taryba jų skundą atmetė, nes nustatė, kad AB „ORLEN Lietuva“  nedominuoja žymėto dyzelino rinkoje, todėl nesprendė klausimo dėl bendrovės piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi ir nežymėto dyzelino rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius