Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Teismas nepaiso vaikų tvirkinimu kaltinamo A.Ulvido norų – atmetus skundą, liks suimtas

Rugpjūčio 22 dieną Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija atmetė vaikų tvirkinimu kaltinamo Algimanto Ulvido skundą dėl Kauno apylinkės teismo rugpjūčio 2 dienos nutarties, kuria jam buvo palikta galioti skirta kardomoji priemonė – suėmimas 3 mėnesiams.
Danijoje sulaikytas Algimantas Ulvidas atvežtas į teismą Kaune
Danijoje sulaikytas Algimantas Ulvidas atvežtas į teismą Kaune / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Kauno apygardos teismas, Kauno apylinkės teismo 2023 metų gegužės 3 dienos nutartimi A.Ulvidui paskirtos kardomosios priemonės – namų areštas ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, buvo pakeistos į suėmimą ir paskelbta jo tarptautinė paieška.

Rugpjūčio 2 dieną jis buvo perimtas iš Danijos teisėsaugos rankų ir konvojuotas į Lietuvą pagal Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros išduotą arešto orderį.

Kauno apylinkės teismo rugpjūčio 2 dienos nutartimi buvo palikta galioti Kauno apylinkės teismo gegužės 3 dienos nutartis, kuria minėtam asmeniui buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas ir nustatytas suėmimo terminas 3 mėnesiams, terminą skaičiuojant nuo kaltinamojo faktinio sulaikymo (perdavimo Lietuvai) dienos (rugpjūčio 2-osios).

Prašė kitos kardomosios priemonės

Skunde Kauno apygardos teismui A.Ulvidas prašė Kauno apylinkės teismo rugpjūčio 2 dienos nutartį panaikinti ir paskirti jam švelnesnę kardomąją priemonę.

Rugpjūčio 22 dieną vykusio posėdžio metu prokuroras prašė skundą atmesti kaip nepagrįstą.

„Susipažinus su pateiktos bylos medžiaga, matyti, jog suėmimas skundžiama Kauno apylinkės teismo rugpjūčio 2 dienos nutartimi buvo paliktas galioti nustačius suėmimo skyrimo pagrindą, numatytą BPK 122 straipsnio 1 dalies 1 punkte, t. y. esant pagrįstam manymui, jog kaltinamasis bėgs (slėpsis) nuo teismo. Apeliacinės instancijos teismo vertinimu, šis pagrindas nėra išnykęs ir tebėra aktualus, todėl keisti griežčiausią kardomąją priemonę į švelnesnę(-es) šioje proceso stadijoje pagrindo nėra“, – rašoma Kauno apygardos teismo pranešime spaudai.

Įvertinusi inkriminuotų nusikalstamų veikų pobūdį, sunkumą, besitęsiančio suėmimo trukmę ir paties kaltinamojo asmenybę, teisėjų kolegija nusprendė, kad paliktas galioti 3 mėnesių suėmimo terminas yra adekvati ir ne per griežta poveikio priemonė, leidžianti užtikrinti efektyvaus tolesnio bylos nagrinėjimo vykdymą.

Taigi, teisėjų kolegija skundžiamą nutartį paliko galioti kaip teisėtą ir pagrįstą.

Ši nutartis įsiteisėja jos paskelbimo dieną ir yra neskundžiama.

Kauno apylinkės teisme yra nagrinėjamos nuo teisingumo pasislėpusio A.Ulvido bylos dėl galimo nepilnamečių tvirkinimo.

Nagrinėjama ne viena byla

Kaip skelbta anksčiau, baudžiamojoje byloje, į kurią nuspręsta jį atvesdinti, tačiau spruko iš šalies, vyras kaltinimas įvykdęs 33 nusikalstamas veikas, susijusias su jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimu. Šioje byloje yra 25 nukentėjusieji ir 193 liudytojai.

Kitoje panašioje byloje balandį teismas vyrą visiškai išteisino, paskelbęs, kad nukentėjusios paklaustos dėl savo amžiaus melavo, todėl kaltinamasis negalėjo žinoti, kad jos yra jaunesnės nei 16 metų. Šioje byloje yra keturi epizodai dėl 5 jaunesnių nei 16 metų mergaičių tvirkinimo.

Šis nuosprendis buvo apskųstas, tačiau aukštesnės instancijos teismas paliko jį galioti.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Danijoje sulaikytas Algimantas Ulvidas atvežtas į teismą Kaune
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Danijoje sulaikytas Algimantas Ulvidas atvežtas į teismą Kaune

Kovą Kauno apylinkės teismui buvo perduota dar viena byla dėl galimo nepilnamečių tvirkinimo. Tačiau balandį ir gegužę suplanuoti teisiamieji posėdžiai neįvyko, kadangi neatvyko kaltinamasis.

Šioje byloje dėl dviejų nusikalstamų veikų nukentėjusiais yra pripažinta 11 asmenų, kuriems procese atstovauja įgaliotieji atstovai bei atstovai pagal įstatymą.

Kaunietis jau anksčiau buvo nuteistas už mergaičių tvirkinimą – jis buvo teisiamas už tai, kad nuogas šokdavo paauglėms. Vyras tvirtino, kad mergaitės jį susirasdavo pačios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius