-65% metinei prenumeratai! Išskirtinis pasiūlymas.
Išbandyti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Teismas netenkino Henriko Daktaro advokato prašymo ekshumuoti Mačialką

Trečiadienį teisėjų kolegija, nagrinėjanti Henriko Daktaro ir su juo susijusios grupuotės bylą, netenkino prašymo ekshumuoti Arvydo Mučinsko, pravarde Mačialka, kūną.
Henrikas Daktaras
Henrikas Daktaras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Anot H.Daktarą ginančio advokato Kristupo Ašmio, abejonių, ar aptiktas kūnas iš tiesų yra Mačialkas, kelia skirtingos ekspertų išvados. Kaulus tyrę ekspertai nustatė, kad mirusiajam galėjo būti 49-eri. Tokios ekspertizės galima paklaida – 5 metai. Tuo metu su nusikalstamu pasauliu siejamam Mačialkai buvo tik 29-eri. Tuo tarpu DNR tyrimas parodė, kad užkastas kūnas iš tiesų buvęs Mačialkos. Advokatas teisme suabejojo, ar nesuklysta atliekant DNR tyrimus. Todėl jis pageidavo, kad ekspertizė būtų atliekama iš naujo.

Abejonių, ar iškasti palaikai – tikrai Mačialkos, sukėlė ir liudininkų parodymai. Kaimynai pasakojo, kad tą rytą į „Villulą“ vyras išvažiavo apsivilkęs kostiumu. Antradienį teisme liudijęs Rimgaudas Lantuchas pasakojo, kad Mačialka dėvėjo treningines kelnes, sportinius batelius ir odinę striukę. Tuo tarpu pareigūnai iškasė vyrą, apsimovusį megztinį. Dvejonių kėlė ir išsiskyrę liudininkų pasakojimai apie palaidojimo vietą, kuri buvo atokiau nuo tos, kurioje iškastas kūnas.

Tačiau teisėjų kolegija prašymą atmetė, teigdama, kad nėra pagrindo iš naujo atlikti DNR tyrimą.

R.Zaveckas viską neigė

Trečiadienį teisme parodymus davė ir vienas kaltinamųjų – Rolandas Zaveckas, pravarde Džempis. Jis neigė priklausęs Daktarų grupuotei. „Manau, kad nedalyvavau“, – atsakė į klausimą, ar dalyvavo grupuotės veikloje. Jis prisipažino sukiojęsis aplink „Villulą“, kurios teritorijoje dėdė turėjo valiutos keityklą. Talkininkaudamas keitykloje jis susipažino su dauguma grupuotės narių. „Bet aš nebuvau žulikas, užsiiminėjau mašinų prekyba“, – teigė R.Zaveckas, kaltinamas neteisėtu ginklų ir šaudmenų disponavimu bei dviejų žmonių nužudymu. Jis tikino, kad teisme pasikeitę kitų kaltinamųjų parodymai rodo, kad pareigūnai jiems galėjo daryti spaudimą. Jis tikino neturėjęs jokio ginklo ir net nemokantis su jais elgtis.

R.Zaveckas neigė pažinojęs verslininką Sigitą Čiapą, niekada nematęs ir jo vairuotojo.

Ekspertai, apžiūrėję įvykio vietą, aptiko pirštinę. Vėliau iš kvapo nuspręsta, kad ji priklausė R.Zaveckui. Ant pirštinės aptikta ir parako pėdsakų.

Kaltinamasis prisiminė tik muštynes Marijampolėje, tačiau teismui tikino, kad jo vaidmuo buvęs tik epizodinis. Vyras tik nuvežęs kitus į Marijampolę, kur norėta išsiaiškinti santykius su kolonėlę vis užpuldinėjančia grupuote.

H. Daktaras kalbės paskutinis

Henrikas Daktaras tikino, kad teisme kalbės tik tuomet, kai bus išklausyti visi liudininkai. Jo advokatas pateikė dar 16 asmenų sąrašą, kurių parodymai turėtų būti išklausyti. Tarp jų ir – devyniasdešimtmetė H.Daktaro močiutė.
Apklausti daugiau liudininkų pageidavo ir kitų kaltinamųjų gynėjai. Tačiau teismas sutiko apklausti tik dalį jų.
Teisme dar turės liudyti ir H.Daktaro žmona bei motina. Prie bylos prijungta ir medžiaga dėl neteisėto kaltinamųjų praturtėjimo.

H.Daktaro ir su juo siejamos grupuotės byla pradėta nagrinėti praėjusių metų gegužę. Nusikalstamo pasaulio šulas ir dar penkiolika asmenų apkaltinti dėl šešių žmogžudysčių: Rimanto Ganusausko-Mongolo, verslininko Sigito Čiapo, Roberto Bocherto, Arvydo Mučinsko, Vinco Varno bei Vladimiro Seneckio-Turisto. Mongolu ir Turistu pravardžiuotų asmenų kūnų nepavyko surasti iki šiol.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius